Hogyan lehet BIOS updatet csinalni?
1.: Először is nézd meg a pontos típusszámát az alaplapodnak!
2.: Majd menj el az alaplap honlapjára, ahol letöltheted a BIOS- fájlokat (az újabb alaplapoknál ".CAP"-file-ok)
3.: Többféleképpen is frissíteheted, az újabb alaplapok BIOS-a már engedi, hogy kitallózd a háttértárról (ahova lementetted) a BIOS-file-t és onnan telepítheted is... ...vagy kimented Pen-Drive-ra a BIOS file-t és vannak olyan alaplapok, amelyek hátulján van egy BIOS update USB csatlakozó, arra ráteszed és megnyomod a gombot (ehhez bekapcsolni sem kell a gépet).
Viszont ha nem sikerül a frissítés, éppen akkor nyalsz be egy áramszünetet, akkor már csak abban bízhatsz, hogy az alaplapod alkalmaz-e valamiféle BIOS-védelmi rendszert (pl. DualBios), mertha nem, akkor mehet a kukába... :-)
A Bios frissítés, nem olyan mint pl. egy vga driver frissítés. Csak nagyon nyomós ok után lehet, ahogy a többiek is mondták. Csak jót akarnak neked, gondolom te sem szeretnéd az összes szál hajadat kitépni...
Persze ha kipróbálod,onnantól 50-50% a siker, főleg ha annyira nem értesz a gépekhez.(itt nem a vérprofikról beszélek, csak éppen annyit kell érteni hozzá, amennyit kel-na jolvan ezt megmondtam :D)
Meg ne sértődj,nem oltani akarlak, de ha van pl. egy új led tv-d, és kijön egy új széria, nem fogod feltétlenül kicserélni az újra(kivétel ha milliomos vagy), mert az "jobb"... Tudom rossz összehasonlítás, de hát na :D
Mint írtam, a 0602-es frissítés csak a VBIOS-t érinti.
Nem ad hozzá új processzor támogatást.
Azt a 0503 tette, viszont ha már az van fenn, akkor nincs hova frisíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!