Sata 2 kimenet: USB-s külső vinyó - lehetséges?
Ez a Banana PI:
malnapc.hu/yis/banana-pi-1gb-ram
Ebben a dozban lenne:
malnapc.hu/yis/banana-pi-deluxe-doboz-fekete
Egy ilyen, külső átalakítót használnék:
www.bestdigital.hu/idesata-atalakito-usb-re-p-135.html?gclid=CN36nfzCqsACFesBwwodrGcA1w
Akkor erre, bármilyen, külső HDD ráköthető?
Ezek az átalakítók USB-RŐL ---> SATA-RA alkítanak, egyszerűen mondva, amin USB port van, arra csatolhatsz SATA eszközt, nem fordítva!!
Nem érthető mit szeretnél, a bananaPi-n van közvetlen USB is, tehát külső USB-s hdd rádugható közvetlenül, mindeféle átalakítók nélkül.
Meg sata lemez is közvetlenül, nem kell USB-s lemez, nem is értem, az USB-t miért kavartad bele.
Nekem sima régi raspbery PI USB portjára volt egy 500megás samsung usb hdd bedugva, xbmc alatt minden további nélkül látta és lehetett róla filmet nézni.
Ez nem garancia arra, hogy minden usb hdd menni fog, szoftvertől is függ, itt ugyanugy driverre van szükség, mint PC-n...ami vagy ismeri az illető HDD-t vagy nem.
Reiber Péter:
Köszönöm a választ.
" Ezek az átalakítók USB-RŐL ---> SATA-RA alkítanak,
egyszerűen mondva, amin USB port van, arra
csatolhatsz SATA eszközt, nem fordítva!!"
Erre gondoltam én is, amiről te írsz, így nem kell, fölöslegesen kipróbálnom.
Viszont:
" Nem érthető mit szeretnél, a bananaPi-n van közvetlen
USB is, tehát külső USB-s hdd rádugható közvetlenül,
mindeféle átalakítók nélkül."
Igen, de az USB-ről, más is menne: az USB wifi stick, illetve a vezeték nélküli billentyűzet. Emiatt, ha lehet, egy másik csatlakozóra kötném rá, a külső HDD-t. Néztem SATA-at is, de nem nagyon találtam. Belső HDD-t, viszont nem kötnék rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!