Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Sata 2 kimenet: USB-s külső...

Sata 2 kimenet: USB-s külső vinyó - lehetséges?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Néztem a Banana PI-t, a Malna PC "riválisát.". Azon van Sata csatlakozó, amire külső, USB-s HDD-t kötnék rá. A USB - Sata átalakítóval, ez megoldható?

#Banana_PI
2014. aug. 23. 20:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha létezik olyan átalakító, akkor megoldható.
2014. aug. 23. 22:38
 2/5 A kérdező kommentje:

Ez a Banana PI:

malnapc.hu/yis/banana-pi-1gb-ram

Ebben a dozban lenne:

malnapc.hu/yis/banana-pi-deluxe-doboz-fekete

Egy ilyen, külső átalakítót használnék:

www.bestdigital.hu/idesata-atalakito-usb-re-p-135.html?gclid=CN36nfzCqsACFesBwwodrGcA1w

Akkor erre, bármilyen, külső HDD ráköthető?

2014. aug. 24. 01:21
 3/5 A kérdező kommentje:

Akkor újra.

Most működni fognak a hivatkozások:

Ez a Banana PI:

[link]

Ebben a dozban lenne:

[link]

Egy ilyen, külső átalakítót használnék:

[link]

Akkor erre, bármilyen, külső HDD ráköthető?

2014. aug. 24. 22:12
 4/5 Reiber Péter ***** válasza:

Ezek az átalakítók USB-RŐL ---> SATA-RA alkítanak, egyszerűen mondva, amin USB port van, arra csatolhatsz SATA eszközt, nem fordítva!!

Nem érthető mit szeretnél, a bananaPi-n van közvetlen USB is, tehát külső USB-s hdd rádugható közvetlenül, mindeféle átalakítók nélkül.

Meg sata lemez is közvetlenül, nem kell USB-s lemez, nem is értem, az USB-t miért kavartad bele.

Nekem sima régi raspbery PI USB portjára volt egy 500megás samsung usb hdd bedugva, xbmc alatt minden további nélkül látta és lehetett róla filmet nézni.

Ez nem garancia arra, hogy minden usb hdd menni fog, szoftvertől is függ, itt ugyanugy driverre van szükség, mint PC-n...ami vagy ismeri az illető HDD-t vagy nem.

2014. aug. 26. 20:58
 5/5 A kérdező kommentje:

Reiber Péter:

Köszönöm a választ.

" Ezek az átalakítók USB-RŐL ---> SATA-RA alkítanak,

egyszerűen mondva, amin USB port van, arra

csatolhatsz SATA eszközt, nem fordítva!!"

Erre gondoltam én is, amiről te írsz, így nem kell, fölöslegesen kipróbálnom.

Viszont:

" Nem érthető mit szeretnél, a bananaPi-n van közvetlen

USB is, tehát külső USB-s hdd rádugható közvetlenül,

mindeféle átalakítók nélkül."

Igen, de az USB-ről, más is menne: az USB wifi stick, illetve a vezeték nélküli billentyűzet. Emiatt, ha lehet, egy másik csatlakozóra kötném rá, a külső HDD-t. Néztem SATA-at is, de nem nagyon találtam. Belső HDD-t, viszont nem kötnék rá.

2014. aug. 27. 01:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!