2 TB-os merevlemeznél mennyi lemezterületet tudok felhasználni?
Bocs, hogy ilyen sokára értem haza... :-)
De most jutott eszembe, megnéztem egy külső 2TB-es winchestert, amit én TV-re szoktam csatlakoztatni, tehát FAT32 van rajta és nincs particionálva...
Nálam a Windows 8.1 kiírta, hogy a 2TB-ből 1.81TB használható, ami kb olyan 90%-os tárkapacitást eredményez...
A gépben lévő 2TB-s HDD is ezt az eredményt hozta, bár az többfelé van particionálva és NTFS.
De majd ha Linux-ban leszek, megnézem ott is, az egy kicsit precízebb, azt is kiírja, hogy még meddig bírja a háttértár... :-)
Az általad kiszemelt winchesterrel kapcsolatban pedig, érdemes a következő oldalon elolvasnod olyan emberek véleményét, akik már vettek ilyet:
Tudod, ahány ember, annyi fajta tapasztalat... ...lehet hogy egy eszköz valakinél nagyon bevállik, másnál nem, nos és ez adódhat a helytelen használatból is, csakugye egy ember sem vállalja be, ha hülye valamihez... :-)
A notebook-omban nekem is kattan a HDD, mikor a Windows 8.0 leállítja a gépet... ...az Ubuntu 14.04 LTS viszont nem emlékszem, hogy "kattintaná" a HDD-t, de lehet hogy az is... :-)
Esetleg nézz körül a Western Digital winchesterek tájékán is, ugyanis azokat tartják nagyon megbízhatónak... ...végülis az enyémek is azok... :-)
De ha ennél maradsz (Seagate) és megveszed, akkor kiváncsi leszek milyen tapasztalataid lesznek vele, ugyanis az sem volt rossz márka régen, manapság meg nem járt a kezembem... ...viszont érdekesmód pár tönkrement WD HDD-t is láttam már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!