Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 2 TB-os merevlemeznél mennyi...

2 TB-os merevlemeznél mennyi lemezterületet tudok felhasználni?

Figyelt kérdés
Venni szeretnék egy 2 TB-os külső merevlemezt és azt szeretném tudni hogy 2 TB-ból mennyi lesz az amit feltudok használni?...

2014. aug. 22. 17:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
ezt a merevlemezt néztem ki magamnak, mi a véleményetek róla?
2014. aug. 23. 13:08
 12/17 A kérdező kommentje:
2014. aug. 23. 13:11
 13/17 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy ilyen sokára értem haza... :-)

De most jutott eszembe, megnéztem egy külső 2TB-es winchestert, amit én TV-re szoktam csatlakoztatni, tehát FAT32 van rajta és nincs particionálva...

Nálam a Windows 8.1 kiírta, hogy a 2TB-ből 1.81TB használható, ami kb olyan 90%-os tárkapacitást eredményez...

A gépben lévő 2TB-s HDD is ezt az eredményt hozta, bár az többfelé van particionálva és NTFS.

De majd ha Linux-ban leszek, megnézem ott is, az egy kicsit precízebb, azt is kiírja, hogy még meddig bírja a háttértár... :-)

2014. aug. 23. 20:05
 14/17 A kérdező kommentje:
Semmi gond, és tényleg nagyon köszönöm megnézted, és megírtad nekem...:)
2014. aug. 23. 21:00
 15/17 anonim ***** válasza:

Az általad kiszemelt winchesterrel kapcsolatban pedig, érdemes a következő oldalon elolvasnod olyan emberek véleményét, akik már vettek ilyet:

[link]

2014. aug. 24. 07:56
 16/17 A kérdező kommentje:
itt van aki írja hogy ha kihúzza kattan egyet mert hogy ugye nincs rajta kikapcsológomb, na de most az normális vagy nem? csak mert a jelenlegi notebookomban lévő merevlemez is kattan egyet közvetlen akkor mikor teljesen leáll...
2014. aug. 24. 08:32
 17/17 anonim ***** válasza:

Tudod, ahány ember, annyi fajta tapasztalat... ...lehet hogy egy eszköz valakinél nagyon bevállik, másnál nem, nos és ez adódhat a helytelen használatból is, csakugye egy ember sem vállalja be, ha hülye valamihez... :-)

A notebook-omban nekem is kattan a HDD, mikor a Windows 8.0 leállítja a gépet... ...az Ubuntu 14.04 LTS viszont nem emlékszem, hogy "kattintaná" a HDD-t, de lehet hogy az is... :-)

Esetleg nézz körül a Western Digital winchesterek tájékán is, ugyanis azokat tartják nagyon megbízhatónak... ...végülis az enyémek is azok... :-)

De ha ennél maradsz (Seagate) és megveszed, akkor kiváncsi leszek milyen tapasztalataid lesznek vele, ugyanis az sem volt rossz márka régen, manapság meg nem járt a kezembem... ...viszont érdekesmód pár tönkrement WD HDD-t is láttam már!

2014. aug. 24. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!