Merevlemeznél a cache méret mit takar?
Figyelt kérdés
Van nekem Western Digital 250GB cache 16Mb, és most tervezek venni Western Digital 1TB cache 64Mb, ettől majd gyorsabban reagálnak a programok indításnál mint a 250Gb 16mb cache ?2014. márc. 16. 13:28
1/10 A kérdező kommentje:
Szóval arra szeretnék kilyukadni hogy 64Mb cache látványos gyorsulást fogok elérni vele?
2014. márc. 16. 13:31
3/10 A kérdező kommentje:
Hát akkor megváltás lesz a rendszernek mert arra rakom az oprendszert!:D
2014. márc. 16. 13:34
4/10 anonim válasza:
Azért annyira hatalmas csodát ne várj.
6/10 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne.. hogy melyik "területnél" lehet észrevenni gyorsulást. Programok gyorsasága? Másolás gyorsaság vagy hol ? :)
7/10 A kérdező kommentje:
Most a cache azt jelentené hogy amiket gyakran használunk programokat, azt elmenti ebbe a bizonyos cache (gyorsítótárban) és legközelebbi elindításnál valamivel vagy jóval gyorsabban fogja azt elindítani? Szóval a cache méret az egy bizonyos tárolója?
2014. márc. 16. 14:08
8/10 anonim válasza:
A szó eredeti jelentése "rejtekhely", és ez némileg utal a cache funkciójára is. A cache egy olyan nagyon gyors mûködésû tároló, amelyben a gyakran használni kívánt adatokat átmenetileg tároljuk ("rejtjük") azért mert így azokhoz sokkal gyorsabban hozzáférhetünk mintha mindig az eredeti, lassabb elérésû forráshoz kellene nyúlnunk.
9/10 A kérdező kommentje:
Nah akkor kapizsgálom a dolgokat, csak az a kérdés hogy egy programnak a tárolója vagyis a cache mérette mennyi lehet, mert szerintem felesleges a 64Mb, mert olyan sok programot úgysem fogok kihasználni, alap dolgokra használom a pc-t.
De azért nem árt. :D
2014. márc. 16. 14:14
10/10 anonim válasza:
Jó lesz a 64MB cache, egy árban van a 32MB -al kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!