Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mihez elég a 4gb ram és mihez...

Mihez elég a 4gb ram és mihez nem?

Figyelt kérdés
Photoshophoz, aftereffect hez elég? Játékok nem érdekelnek szóval programok érdekelnének mihez elég és mihez nem. A válaszokat előre is köszönöm!
2014. aug. 21. 23:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Mindkettőhöz elég, attól függ, hogy mennyire akarsz belemenni pl az AfterEffect-be. Hobbimunkákhoz elég, nagyobb szintű renderelésekhez már nem biztos.

De 4GB RAM nem is jó, mert az pont határeset.

4GB RAM-nál már 64 bites rendszer kell. Ha a procid nem bírja azt, akkor felesleges felrakni 64 bitest, de akkor meg nem lesz értelme annak, hogy 4GB RAM van benne.

Viszont ha a proci bírja a 64 bitest, akkor már ott vagy, hogy fel van telepítve a 64 bites rendszer, de a 4GB-ból 3GB foglalt, és semmit nem tudsz ugyanúgy csinálni.

Szóval ha a procid bírja a 64 bites rendszert, akkor inkább szánj rá 2x4GB-ra, és akkor már biztos elég lesz mindenre.

2014. aug. 21. 23:40
 2/5 anonim válasza:
A 4 Gb RAM-al már szinte minden megy. Van minimálisan, DE MEGY! Nem értek a Photoshop-hoz, de azt állítom, hogy nekem a 8 Gb-t még soha nem volt kihasználva! Általában a 35-50%-át használom de én Játszok, videót veszek, böngésző megy, skype és szervert is én futtatok. Ennyi szerintem elég, próbáld ki ha kevés bővítsd! (2x2GB vagy 1x4GB? Ha 1x 4GB és két slotos (általában...) akkor még tudol bele venni 2GB-ot de szerintem nem fog kelleni.. Remélem segítettem, köszönöm, hogy végig olvastad :)!
2014. aug. 21. 23:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Most 32bit es windows 7 el photoshop elmegy 2gb rammal ugy ha bezarok mindent raw al akarmi kiveve egyszer volt egy 400mb os nyers kepet akartam optimalizalt jpeg be menteni ott azt mondta ezt nem: D ez olyan rendeleres kategoria mar gondolom. Aftereffect el meg csak ismerkedek szoval azt meg nem tudom mennyit hasznal. De szerintem 1x4gb lesz aztan tudok venni hozza.
2014. aug. 21. 23:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha most 1x2 van, akkor simán tedd be mellé majd a 4-et.

Meg persze újra kellene rakni a Windows, 64 bitessel, ahogy fentebb írták.

Mondjuk az zöldség, hogy a 64 bites 3 GB RAMot használna...

2014. aug. 22. 08:54
 5/5 anonim ***** válasza:
A 64 bites rendszer természetesen kevesebb RAM-nál visszafogja magát, de ha tudja, akkor annyit használ, amennyi szükséges. Nálam alapjáraton a gép 8GB-ból 3-at mindig használ. Amíg 4GB RAM volt a gépembe, addig természetesen nem használt 3-at.
2014. aug. 22. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!