Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire fontos gépépítés...

Mennyire fontos gépépítés közben leföldelve lenni?

Figyelt kérdés

Konkrétan hallottam olyanokról, hogy (yt-videók):

- az emberke kijelenti, hogy nem kell

- az emberke azt mondja, érdemes az elején egyszer megfogni a radiátort

- az emberke ezt mondja, hogy 5 percenként nyúljunk valami leföldelt dologhoz, pl. radiátorhoz

- az emberke a csuklójára kötöz egy telefonzsinórt, majd pedig azzal földeli magát le a gépházba.

Na, ez is olyan borsómódszer vs elkenésmódszer, vagy van valami tényleges igazság vagy javasolt betartanivaló?

2014. aug. 21. 23:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem fontos
2014. aug. 21. 23:16
 2/4 anonim ***** válasza:
80%

Ez tipikus jobb félni mint megijedni.

Megvan az esélye hogy kisütöd valamelyik gépalkatrészed (ez általában az alaplap szokott lenni) ha statikusan fel vagy töltődve.

Szerintem érdemes beszerezni azt a karperecet,nem nagy tétel.

Még kölcsön is lehet kérni egyet ha az embernek van egy számteches ismerőse.

Nem éri meg a kockázatot,kicsi az esélye,de:

Az első mondat lép életbe..

2014. aug. 21. 23:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Általában az is megteszi ha csak fogod a másik kezeddel a gépházat,bár én megvettem a karpercet mivel nem akarom kisütni a kb. 250.000 forintos gépem bármelyik részét mert nem vettem meg egy 1000-3000 forintos vackot amit a végtelenségig,akárhányszor tudok használni.
2014. aug. 21. 23:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Nos, én most csak tapasztalat alapján próbálok segíteni.

Régebbi gépek esetén, amit már a lélek tart, ajánlatos levezetni a benned lévő töltéseket, habár én már régóta szerelek, javítok régi és új gépeket egyaránt, eddig még soha nem volt olyan eset, hogy az én gyengécske töltöttségem jelentene veszélyt a gépre.

2014. aug. 21. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!