Állítanátok össze egy gépet maximum 350k-ért?
Nos aki sok virtuális gépet akar futtatni, meg játékokat akar készíteni... ...sőt még azt is tudja, hogy SSD-t akar...
...nos annak feltételezhetőleg van némi fogalma a dolgokról, vagyha mégsem, akkor nem szabad neki 350 000 Ft-ot adni! :-)
A mai legtöbb számítógép multitaszkingos... :-) ...ráadásul az 1985 környékén megjelenő Amiga is multitaszkingos operációs rendszert használt! Hol voltál még akkor? (az apád tökébe :-))
Sajna most érkeztünk el oda, hogy IgazMondónak igaz van.
Van 350000 forintod. Ebből kihozható egy nagyon high-end PC.
Amire neked kell, arra az én 230e-es gépem is képes. Megfontolandó, hogy új szabványok miatt a h-e PC-ket is fejleszteni kell ~3 évente, ezért ha ezt most mind kiadod, egy megfelelően jó alkatrészre nem biztosan lesz majd pénzed akkor.
Multitasking: egy 30000 forintos gép is kiválóan tud kezelni 130 notepadot egyszerre. Igazából a RAMon és a procint múlik. (12GB Kingston, 2x4, 2x2 legyen, dupla dual-channel; proci egy i7 4470k mondjuk, de ez húzható, ami neked felesleges lehet, mert ha nem értesz hozzá, könnyen elronthatod...)
Játék: R9 290X, bár egy drágább nVidia is megfontolandó. A két márka között neked kell döntened, mi nem tehetjük meg helyetted - megtesszük ott, ahol van igazi pénzhatár, de látszik, hogy neked a költséghatékonyság nem szempont.
Virtuális gép: nem értem, hogy ez miért lenne probléma, elvégre megintcsak kilyukadunk ahhoz, hogy ez egy h-e PC.
De ilyen kategóriában én azért beleásnám magam a PC-k világába, hogy ne költsek 350e-et egy általam nem is jónak tartott konfigra...
"Intel, AMD párti vagyok." - hát, úgy tűnik, nagyon nem hozzáértő is. Döntsd el, hogy melyik párti vagy :D
Amúgy 350k-s gépbe csak a hülye rak AMD procit.
Konfig pedig csak annak ismeretében lesz, ha megmondod, hogy
1.) Valóban minden pénzed rá akarod-e szánni - fejlesztés 3 éven belül garantáltan szükséges.
2.) nVidia vagy AMD VGA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!