Vásárlás előtt állva: WTF?
Úgy egy hete azon rágódom, hogy r9 280-asból a sima, avgy az x-es menjen, hisz van 15000 Ft különbség a kettő között.
Szóval, pcx-en rákeresve az r9 280x-re - mit látok?!
Nem hogy drágább, olcsóbb az XFX R9 280X, mint az ASUS R) 280.
Na, mivel most ezt nem tudom hová tenni, kérlek benneteket, hogy magyarázzátok el nekem, hogy EZ MI A BÜDÖS FENE? :D
(Az első válasz után lenyugszom :D - most egy kissé zavart elmeállapotban vagyok :D)
Pl. az R9 280X egy átnevezett HD 7970.
https://www.youtube.com/watch?v=tz2ybPrjhdw
Rengeteg R9 280X -nak,főleg a Sapphiréknak és az ASUS-oknak hasonló problémája van,ha nem hiszed el,nézz utána.
Elméletben nem hűtik (vagy nem hűtik elég jól) a vRam modul(oka)t :/
650W-os tápom van,csak írtam hogy a GTX 770 kevesebbet eszik,nem a táp a probléma :)
Ha még nem jelentős,de a többi dologgal összeadva erős indok a zöld párt mellét döntésre.
Nem vagyok NVIDIA fanboy,előző kártyám egy HD 7770 volt,most is szívesen vettem volna R9 280X csak sok 'artifactingolásól' szóló forumot olvastam,meg olvastam hogy sokkal melegebb ezáltal azonos hűtéssel hangosabb.
Én teljesen megértem az nVidia mellett állókat, főleg, mert most egy 9600GT-vel játszok mediumon BF3-at, és hozzáteszem, 5 és fél éves a kicsike, bár gyári hibás ventivel jött, azóta semmi baja, ennélfogva általában úgy el szoktam ismerni, hogy bizony a minőség azért az nVidia oldalán jobban áll, persze a memóriamodulok hűtését már az ASUS b*ssza el.
Nem is lett volna számomra soha kérdés, hogy milyen márkát veszek, csakhogy most, hogy egy negyed éve behatóbban foglalkoztam a PC alkatrészeinek világával (le is sült volna a pofámról a bőr, ha nem - elvégre asztali programozásba kezdtem bele, 15 éves fejjel :D ), rá kellett jönnöm, hogy az nVidiára való optimalizáció mellett is, egy AMD ugyanazon az áron jobban futtatja a játékokat.
Példának okáért itt is van a GTX770-es: mivel 85-nél kezdődik, ezért aztán már nem engedhetném meg magamnak a Seasonic 520W-os moduláris tápját, ASUS H97 PRO-ból is engedni kéne, a felére legalább. Persze a gépházam is drága: 23e egy Z11 Plus, de kétségkívül jobban tetszik nekem, mint egy 8000-es CoolerMaster...
[link] - egy pillanatig sem gondolom, hogy az R9 280 jobb volna (mert persze most el is döntöttem, hogy az X-szel nem szenvedek), de remélem érthető, hogy a keretbe nem fér bele. 65 körül 760-ast lehet kapni a GTX-ekből, [link] - ez pedig ... várjunk csak ... ha ezt nézem, elég szoros a verseny. Mit gondoltok?
A GPUBOSS valószínűleg vagy le van fizetve vagy maga az NVIDIA tulajdona titokban:
Két egy kaliberű,AMD vs NVIDIA kártya összehasonlításánál mindig az NVIDIA nyer,akkor is ha valós tesztekben az AMD.
A GTX 760 az R9 270X kategóriája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!