Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Belassult az SSD meghajtóm....

Belassult az SSD meghajtóm. Hogy javítható?

Figyelt kérdés

kb 9 hónapja vettem egy 32GB-os SSD meghajtót, és néha annyira belassul, hogy kb 30perc alatt másol egy 700MB-os fájlt... aztán beindul, és megint lelassul. Már újraformáztam, újratelepítettem, de nem igazán javult meg. Egy barátom mondta, hogy az SSD kártyák "ellomhulnak" egy idő után. DE HA MÁR KIFIZETTEM EGY RAKÁS PÉNZT EGY ILYEN KOMOLY TECHNIKÁÉRT, AKKOR NEM HISZEM HOGY NEM ORVOSOLHATÓ EZ A PROBLÉMA!?

hmmm... esetleg mélyformázás?

2010. jan. 15. 09:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Sajnos hallottam egy vezérlőről,amivel megáldott SSD-knél ez tapasztalható. A vezérlő típusa:Jmicron’s JMF602 .Szóval,ha ilyen van rajta,akkor sajnos széria gond.

A problémát elvileg a vezérlő kis buffere és bufferkezelése okozza.

Az SSD-knek van egy olyan jellemzőjük,hogy kevesebb írást bírnak,mint a hagyományos vinyók adott területen. A gyártók ezért, egyenletesen terhelik a területeket. Így küszöbölvén ki,hogy 1-1 adathely idő előtt meghibásodjon. Meghibásodáskor pedig megjelölődik a hely, így oda már nem kerül több adat,de a kapacitás ezzel csökken.

2010. jan. 15. 09:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Az SSD valóban hamar tönkremegy a sok írás miatt., Arra mondjuk jó hogy azon van a rendszered mert a rendszer fájljait főleg olvassa és csak néha ír bele akkor is éppen csak hogy. Néha-néha ha frissít a rendszer bemásol pár megát.

De ha arra használod rendszeresen hogy nagy fájlokat másolsz oda-vissza akkor nem fogja sokáig bírni.

Szeritnem ha kizártad hogy a rendszereddel vagy a gépeddel van a hiba vagy esetleg az intenzív használat miatti normál elhasználódás okozza a lassulást akkor reklamálj a gyártónál.

Teszteld a kártyádat más gépen hogy ott is lassú-e és/vagy a Te géped is teszteld egy másik kártyával.

2010. jan. 15. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!