Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyivel jobb a számítógép...

Mennyivel jobb a számítógép vízhűtés, mint a ventillátoros hűtés? Na és vannak hátrányai? [Részletek lent]

Figyelt kérdés

Ha van hátránya, akkor mi az?

És mennyire biztonságos ez?

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ha egy cső megreped/kilyukad és elkezd szivárogni egy kicsit is a víz, akkor dobhatjuk a gépet a fenébe...

Mit tudtok a PC vízhűtésről?

2014. aug. 19. 19:59
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Na jó, de nagyon idegesítő tud lenni.

Ha pedig tényleg nem érné meg a vízhűtés, akkor be kéne szereznem egy sokkal halkabb ventilátort.

2014. aug. 20. 19:19
 12/21 anonim ***** válasza:

meg kéne nézni BIOS -ba, hogy hány foknál kapcsolja magasabbra a ventit az alaplap.

Mert pl. 50 foknál felesleges, mivel 70~75 fokot elbír.

Meg ha ott vagy nézd meg az L3 cache -t hogy rendesen látja -e, mert van neki 4MB. :-)

2014. aug. 20. 19:34
 13/21 A kérdező kommentje:
Aha, csak én nem nagyon értek a BIOS-hoz. :D
2014. aug. 21. 14:13
 14/21 A kérdező kommentje:
No, de akkor az a lényeg, hogy ebbe a gépbe felesleges a vízhűtés, nem?
2014. aug. 21. 14:14
 15/21 anonim ***** válasza:
44%
Felesleges!
2014. aug. 22. 09:12
 16/21 A kérdező kommentje:

Értem, köszi minden választ!

De ha már itt vagyunk, akkor tudtok nekem ajánlani valami jó halk ventilátort jó árban?

2014. aug. 22. 19:15
 17/21 anonim ***** válasza:
Arctic F PWM 8, 9, és 12 cm-es is van
2014. aug. 22. 23:14
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszi.
2014. aug. 23. 18:05
 19/21 Unari ***** válasza:
Ha csendesíteni akarod a cuccot, én nem azzal oldanám meg hogy piszkálom a BIOST. Az alkatrészek minnél hidegebbek annál hosszabb az élettartamuk. Ne menj el addig a hőfokik hogy ezt még elbírja. A vízhűtés abszolult felesleges, ezt tény. Viszont ha tényleg csendesebb gépet akarsz én azt javaslom cseréld le a házat, és a CPU hűtőt. A GZ-X1 nem egy jó szellőzésű ház. Én lecseréltem egy Zalman z9 plus-ra (16000FT) a gyári hűtőt meg egy CM 212 evo-ra (9500-10000FT). Nemcsak halkabb de hüvösebb is lett a rendszerem. Abszolult megérte a váltás. A ház alapból négy 120mm-es ventit tartalmaz, csendes, szellős. A procihűtő több mint elég, nem pörög maxon kalk jó a gyári venti rajza. Add el a házat és válts. Nem fogod megbánni.
2015. jan. 20. 15:56
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt a késői választ is :)

Amúgy, ja az nekem is feltűnt, hogy a gépházam oldalán alig van néhány likacs, amin szellőzik, a másik oldalán és elől pedig teljesen fedett.

Úgyhogy lehet, hogy ezért is mennek ennyire a ventik + néha néha még azt is észrevettem, hogy a gépház berezonál és még az is kicsit zörög.

Majd gyűjtök még azt veszek egy új házat meg ventit.

Házat azért is szeretnék, mert jó lenne bele pár Led :D

Mivel ezen a házon, ami most van, nem látszana a led világítás.

2015. jan. 20. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!