Vízhűtés felszerelése alaplapra (Asus Maximus VI Formula)?
Sziasztok, azt szeretném megkérdezni hogy hogyan kell felszerelni a vízhűtést az alaplapra? Illetve hogy milyen alkatrészek kellenének ehhez?
A válaszokat előre is köszönöm!
Az alaplap: [link]
Úgy tudom az alaplaphoz nem járnak ilyen felszerelések!
Mi közbe kiírtam a kérdést, találtam egy kérdést ehhez hasonlót, és ott azt írták hogy "Kell egy pumpa, egy radiátor, radiátorra venti, egy légtelenítő/kiegyenlítő tartály, csövek, csatlakozók"
A rögzítéshez szükséges eszközök a hűtés tartozékai, nem az alaplapé.
Alapvetően most két lehetőség jöhet szóba (mert a kérdésből nem derült ki):
1. Gyári vízhűtést veszel, ez esetben minden támogatott procifoglalathoz tartozék a megfelelő lefogató.
2. Házilag épített. Ez esetben fém vagy műanyag csövek ízlés szerint, esetleg könyökök, vízpumpa, bilincsek, tömítőanyag, légtelenítő tartály, radiátor, procihoz és igény szerint minden hűtendő felületre egy-egy hűtőblokk (nem tudom ez-e az elterjedt neve) kell. Viszont a témában rengeteg leírást találsz, kis guglival könnyen utánajárhatsz a témának.
lemaradt:
A 2. esetben a hűtőblokk felfogatásához szükséges eszközökről is magadnak kell gondoskodnod ha a blokkhoz nem árulnak de ennek elkészítése szinte gyerekjáték a rendszer összeállításához képest.
Csak azt kell vizezni amit szeretnél. Utánajársz, hogy lehet leszedni valamelyik csövet a prociblokkról sérülésmentesen és hogy lehet a művelet végén légteleníteni a rendszert. HA utóbbira nincs lehetőség, csökken a hűtés hatásfoka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!