Hogy érdemes felosztani egy 1TB-os merevlemezt?
Nemigazán tudom, hogy kéne felosztani egy 1 TB-os merevlemezt :D
Windows-is ezen lesz.
Először így gondoltam:
C: 50GB (Windows 8.1)
D: 500GB (Programok és Játékok)
E: 350GB (Video és képek)
F: 100GB (Letöltések)
Tudom hogy nektek mindegy, de ti hogy osztanátok fel?
Particionálni egyébként elég 2 részre. Hülyeség, hogy a többi részt nem fertőzi meg a vírus. Én megszokásból és áttekinthetőségből szoktam több részre szedni, de nem feltétlenül jó megoldás. Persze az is elég nagy hülyeség amit pcforumon tanácsolnak embereknek, hogy egyáltalán ne particionáljanak. (Attól mondjuk fogtam a fejem..) A rendszert mindenképpen szedd külön!
Annak adjál annyit, amennyi a telepített programoknak és frissítéseknek kell! Minden más mehet egy STORAGE partícióra amibe külön mappákba rendezed a dolgokat és kész. Több nem kell...
Ja és a dokumentumok, asztal, képek, stb... mappákat is át szoktam oda helyezni, hogy alapból oda rakja a windows az összes adatot. Így formázáskor nem kell szórakozni az adatmentéssel...
Windows, esetleg egyéb op.rendszerek belátás szerint, az összes többi egyben. Nem tartom jó ölteletnek külön partíciókat adni a dolgoknak. Mert mi van, ha adsz 500-at filmeknek, de neked 510 kéne valamiért? Erre valók a mappák.
Kevesen ismerik a "subst" parancsot, amivel pl a "games" mappát be lehet linkelni G: meghajtónak, vagy aminek csak szeretnéd, ha annyira külön meghajtókra vágysz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!