Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy érdemes felosztani egy...

Hogy érdemes felosztani egy 1TB-os merevlemezt?

Figyelt kérdés

Nemigazán tudom, hogy kéne felosztani egy 1 TB-os merevlemezt :D

Windows-is ezen lesz.

Először így gondoltam:

C: 50GB (Windows 8.1)

D: 500GB (Programok és Játékok)

E: 350GB (Video és képek)

F: 100GB (Letöltések)

Tudom hogy nektek mindegy, de ti hogy osztanátok fel?

2014. aug. 12. 16:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Particionálni egyébként elég 2 részre. Hülyeség, hogy a többi részt nem fertőzi meg a vírus. Én megszokásból és áttekinthetőségből szoktam több részre szedni, de nem feltétlenül jó megoldás. Persze az is elég nagy hülyeség amit pcforumon tanácsolnak embereknek, hogy egyáltalán ne particionáljanak. (Attól mondjuk fogtam a fejem..) A rendszert mindenképpen szedd külön!

Annak adjál annyit, amennyi a telepített programoknak és frissítéseknek kell! Minden más mehet egy STORAGE partícióra amibe külön mappákba rendezed a dolgokat és kész. Több nem kell...

Ja és a dokumentumok, asztal, képek, stb... mappákat is át szoktam oda helyezni, hogy alapból oda rakja a windows az összes adatot. Így formázáskor nem kell szórakozni az adatmentéssel...

2014. aug. 12. 17:01
 12/14 anonim ***** válasza:
A hármassal teljesen egyetértek. Hova kell annyi partíció? Aztán ha kevés a játék, és sok a film, borul a rend. Sok a játék, kevés a film, megint borul a rend. Elég egy 50-100 gigás C, és a többi mehet D-nek.
2014. aug. 12. 17:23
 13/14 Koplárovics Béci ***** válasza:

Windows, esetleg egyéb op.rendszerek belátás szerint, az összes többi egyben. Nem tartom jó ölteletnek külön partíciókat adni a dolgoknak. Mert mi van, ha adsz 500-at filmeknek, de neked 510 kéne valamiért? Erre valók a mappák.

Kevesen ismerik a "subst" parancsot, amivel pl a "games" mappát be lehet linkelni G: meghajtónak, vagy aminek csak szeretnéd, ha annyira külön meghajtókra vágysz.

2014. aug. 12. 17:33
 14/14 anonim ***** válasza:
nekem akármekkora vincsim lenne akkor sem osztanám két résznél nagyobbra, nekem 500 gigás vincsi van a gépemben és úgy osztottam fel hogy 60 giga a windowsnak, erre ment a windows és a frissítései és minden programot erre telepítettem... a többit meg egyben meghagytam és ezen van minden mappákba szétosztva: Filmek, Képek, Zenék stb, meg van egy Mindenes nevű mappám, ebbe mennek a letöltések, meg ebbe hányok mindent amit nem tudok vagy nem akarok kategorizálni...
2014. aug. 12. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!