Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az egész házat rá lehetne...

Az egész házat rá lehetne kötni egy szünetmentes tápra?

Figyelt kérdés

Rohadtul elegem van, hogy egy kis vihartól már elmegy az áram, még ha csak 1 másodpercre is, de mindent elbsz. Nem csak a számítógépeket, az órákat is van, hogy meghülyíti, a tévé bekapcsol mert a set-top box reseteli magát, a klíma elkezd pittyegni. És hajnalban nem egy kellemes meglepetés, főleg hogy eléggé beszari tipus vagyok :D

Ha a gépet rá lehet kötni szünetmentes tápra, akkor egy nagyobb tápot nem lehet a főfőfőfő vezetékre kötni? Nem kell órákig tartania, elég ha max 10 percre képes, csak azt az 1 másodperces kimaradást átvészelje.

#táp #szünet #faxkivan #viharral
2014. aug. 12. 15:07
 1/8 anonim ***** válasza:
vegyél konnektorosas abba több mindent be lehet kötni
2014. aug. 12. 15:13
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha ez belefér a keretedbe akkor nézd meg ezt 100% használaton 15 percig is ki bírja egy áramszünet esetén és túlfeszültség védő is van benne.

[link]

2014. aug. 12. 15:18
 3/8 A kérdező kommentje:
itt nincsenek olyan dolgok, hogy ez csak ehhez jó, az csak ahhoz stb..? Mert a hálózati feszültségi méretek eltérhetnek, és nem akarom, hogy kigyulladjon a cucc, mert épp nem megfelelő eszközt raktam oda.
2014. aug. 12. 15:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Azért egy klímát szerintem nem bírna el...

Egyébként a filmekben is minden kórháznak van (gondolom, ez nem filmes "trükk"), csak ugye az pár nagyságrenddel nagyobb beruházás lenne...

2014. aug. 12. 15:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy "a hálózati feszültségi méretek eltérhetnek"?

Minden konnektorban ugyanakkora feszültség van az egész házban, sőt a szomszéd házban is... (a 230 V-osokra mondom)

Fogyasztásban/teljesítményben lehet eltérés, W-ban (wattban) mérik ugye... És az nagyon nem mindegy.

Két dolgot tudok elképzelni, ha túl van terhelve egy szünetmentes táp:

- be sem kapcsol (áramszünet esetén)

- gyorsabban lemerül a nagyobb terhelés miatt

2014. aug. 12. 15:41
 6/8 A kérdező kommentje:
azért írtam ezt, mert nem emlékszem pontosan a szakszóra, de akkor megpróbálom: vannak 12 amperes (??) meg 24 amperes (??) háztartások. A lényeg az, hogy 12 meg 24 VALAMI. És amikor egy 12 es házban egyszerre ment a mosógép,mikró,tévé meg valami még akkor lecsapta az áramot. Ezért gondoltam hogy nem olyan egyszerű ez az egész. És nem tudom, hogy a 12-esre meg a 24-esre is jó lenne-e ugyan az az eszköz.
2014. aug. 12. 15:51
 7/8 A kérdező kommentje:
a kórházaknak meg ilyen benzines generátorjuk van nem? Meg a filmekben általában úgy van, hogy először elmegy az áram, és csak aztán kapcsol át a tartalék generátorra. Az meg nekem nem lenne jó + eléggé hangos lehet az a cucc :D
2014. aug. 12. 15:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen, úgy van.

És nagyjából ugyanarról beszélünk, mert ha jól rémlik fizikaóráról, akkor teljesítmény (watt) = feszültség (volt) x áramerősség (amper).

A probléma az, hogy a szünetmentes tápokban akkumulátorok vannak, amiknek elég korlátozott (viszonylag kicsi) a kapacítása. Minél több áramot kell belőle kivenni (jó sok watt), annál hamarabb lemerül. Ezeket általában egy számítógéphez tervezik + egy monitorhoz (pár 100 watt), hogy áramszünet esetén pár percig kitartsanak (elmented a munkádat és kikapcsolod a gépet).

Szerintem az ilyen-olyan kis dobozokat (set-top-box, dvd lejátszó, esetleg tv), amik készenléti állapotban vannak, még valózínűleg elbírná.

De a klíma gondolom éjszaka is megy, vagy passzolom, de az biztos, hogy az rengeteget (2500 watt pl.) fogyaszt. A hűtő ugyanez...

2014. aug. 12. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!