Miért vágja le a tápom/gépem a biztosítékot? Többi lent.
Szóval elég sokszor előfordul, ha mondjuk kihúzom a gépet az áram alól, aztán valamikor visszadugom, vagy ha nem is kihúzom, csak lekapcsolom a tápon a kapcsolót, majd vissza, az esetek többségében levágja a biztosítékot.
A gép:
ASRock 960GM-GS3 FX
AMD FX4100 BE
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600Mhz
Sapphire Radeon HD7770 GHz Edition
Seagate Barracuda 1TB SATA3 64MB
FSP Hexa 400W
Lehet azért vágná le mindig, mert nagy teljesítményű a gép?
Én is ugyanígy járok rendszeresen egy géppel amit nemrég kaptam, igaz az 1200 W-os. Figyelmeztetett a testvérem akitől kaptam, hogy ez történhet.
Mindig az elosztóval áramtalanítok és bekapcsoláskor menetrendszerint levágja minimum háromszor. Ebbe bele tudtam törődni, végül is 5 éves gép, nagy tápegység, sok hardver - elmegy. Na de ezek után, a másik gépen az új tápom is el kezdte csinálni (650W), ami nagyon nem buli, hogy szét is cseszi.
Lényeg, hogy utána kérdeztem máskor és a válasz viszonylag megnyugtató volt. Legalább is nem rémisztgettek: "Ez inkább azért van, mert a kismegszakítód /biztosíték/ valszeg B-s karakterisztikájú. És emiatt érzékenyen reagál a táp áram alá helyezésekor. Ezt a primer pufferkondik okozzák. Amikor azok feltöltődnek jól megrántják a hálózatot egy pillanatra."
A kisgépet mostanában nem vágja le, mióta csökkentettünk a sorbarakott elosztók halmazán. + egy falba dugott "T" elosztó lehetett a ludas amit kiszedtünk, mert az is kritikus tényező lehet mások elmondása alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!