Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért vágja le a tápom/gépem...

Miért vágja le a tápom/gépem a biztosítékot? Többi lent.

Figyelt kérdés

Szóval elég sokszor előfordul, ha mondjuk kihúzom a gépet az áram alól, aztán valamikor visszadugom, vagy ha nem is kihúzom, csak lekapcsolom a tápon a kapcsolót, majd vissza, az esetek többségében levágja a biztosítékot.

A gép:

ASRock 960GM-GS3 FX

AMD FX4100 BE

Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600Mhz

Sapphire Radeon HD7770 GHz Edition

Seagate Barracuda 1TB SATA3 64MB

FSP Hexa 400W

Lehet azért vágná le mindig, mert nagy teljesítményű a gép?

2014. aug. 10. 19:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ez nem terhelés egy lakás elektromos hálózatának, ha az normálisan meg van csinálva.

Így elsőre két tippem van

1. rossz az elektromos hálózat terhelésének elosztása, vagyis túl sok állandó fogyasztó van egy fázisra kötve. Esetleg súlyosbítva egy alacsony terhelhetőségű kismegszakítóval

2. Valami Mekkmester összebarmolta a bekötéseket. (Pl. összekötötte a nullát a földeléssel, vagy hasonlók)

2014. aug. 10. 19:47
 2/11 anonim ***** válasza:
Egy túlfeszültségvédős elosztó talán segíthet, de én is attól tartok, hogy itt valami a lakás hálózatán alaposan el van barmolva.
2014. aug. 10. 19:52
 3/11 A kérdező kommentje:

Panellakás és már évek óta túlfeszültség védő elosztóval használom.

A kismegszakító terhelhetőségére én is gyanakszom.

Egyébként ha visszakapcsolom a kismegszakítót, utána megy a gép rendesen, sose kapcsol ki és semmi ilyen nem történik. Csak ez az éppen pillanatnyi dolog érdekel. Miért csak akkor vágja le és vajon miért vágja le egyáltalán.

2014. aug. 10. 19:56
 4/11 anonim ***** válasza:

400W nem nagy teljesítmény, a mikróm 1000W, a porszívó 3000W, a mosógép 1500W -os és vígan mennek párhuzamosan.

Nálad ahogy az első írta, a lakáson belüli hálózattal van a gond. pl. földelés elégtelen mivoltja.

2014. aug. 10. 20:06
 5/11 anonim ***** válasza:
nekem segített a feszvédős elosztó, előtte meg úgy oldottam meg hogy ugye be volt dugva egy helyre a gép a monitor meg minden más, és áramtalanítás után a gép kábelét kihúztam az elosztóból, majd mikor később benyomtam akkor mindent felkapcsoltam aztán a végén bedugtam a gépet és így nem vágta le, de volt hogy ha olyan helyre volt rakva akkor úgy oldottam meg hogy eleve két konnektorba volt dugva, és mikor bedugdostam akkor szintén nem vágta le
2014. aug. 10. 20:08
 6/11 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok, bár mióta lecserélték a villanyóránkat okos mérőre, nagyobb terhelést is elbír, mármint úgy ha egyszerre dugok be többmindent, de még ennél is volt hogy levágta pl porszívó mikor maxra állítva kapcsoltuk be
2014. aug. 10. 20:11
 7/11 A kérdező kommentje:

Annyira el bírják ba szni az ilyen hálózatokat.

Éppen ezért csodálkozom, mivel nem sok a 400W, akkor nem kéne ezt produkálnia.

#5. Nekem igazából csak akkor kezdődött el ez, amikor új gépet vettem, bár igazából csak néhány hónapja vannak ezek a tünetek, azelőtt soha nem vágta le a gép.

Egyébként én is azt szoktam, hogy kihúzom a gépet mindig és azt dugom be utoljára, van hogy sikerül, de van, hogy még így is levágja a biztosítékot.

2014. aug. 10. 20:14
 8/11 A kérdező kommentje:
Nekünk is az okos mérőóra van, ennek ellenére a gépet nem bírja el a hálózat. Bár nem a kinti órát vágja le, csak a lakásban ezt a szakaszt, mert ugye nekünk 4 felé van osztva.
2014. aug. 10. 20:15
 9/11 anonim ***** válasza:

Jó ha 120-130w-t eszik a gép induláskor.

Jelentéktelen.

2014. aug. 10. 20:16
 10/11 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy nem akkor vágja le, amikor már rendesen a gépet kapcsolnám be. Szimplán akkor, amikor még csak a tápegységet kapcsolom/dugom be.
2014. aug. 10. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!