Miért vágja le a tápom/gépem a biztosítékot? Többi lent.
Szóval elég sokszor előfordul, ha mondjuk kihúzom a gépet az áram alól, aztán valamikor visszadugom, vagy ha nem is kihúzom, csak lekapcsolom a tápon a kapcsolót, majd vissza, az esetek többségében levágja a biztosítékot.
A gép:
ASRock 960GM-GS3 FX
AMD FX4100 BE
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600Mhz
Sapphire Radeon HD7770 GHz Edition
Seagate Barracuda 1TB SATA3 64MB
FSP Hexa 400W
Lehet azért vágná le mindig, mert nagy teljesítményű a gép?
Ez nem terhelés egy lakás elektromos hálózatának, ha az normálisan meg van csinálva.
Így elsőre két tippem van
1. rossz az elektromos hálózat terhelésének elosztása, vagyis túl sok állandó fogyasztó van egy fázisra kötve. Esetleg súlyosbítva egy alacsony terhelhetőségű kismegszakítóval
2. Valami Mekkmester összebarmolta a bekötéseket. (Pl. összekötötte a nullát a földeléssel, vagy hasonlók)
Panellakás és már évek óta túlfeszültség védő elosztóval használom.
A kismegszakító terhelhetőségére én is gyanakszom.
Egyébként ha visszakapcsolom a kismegszakítót, utána megy a gép rendesen, sose kapcsol ki és semmi ilyen nem történik. Csak ez az éppen pillanatnyi dolog érdekel. Miért csak akkor vágja le és vajon miért vágja le egyáltalán.
400W nem nagy teljesítmény, a mikróm 1000W, a porszívó 3000W, a mosógép 1500W -os és vígan mennek párhuzamosan.
Nálad ahogy az első írta, a lakáson belüli hálózattal van a gond. pl. földelés elégtelen mivoltja.
Annyira el bírják ba szni az ilyen hálózatokat.
Éppen ezért csodálkozom, mivel nem sok a 400W, akkor nem kéne ezt produkálnia.
#5. Nekem igazából csak akkor kezdődött el ez, amikor új gépet vettem, bár igazából csak néhány hónapja vannak ezek a tünetek, azelőtt soha nem vágta le a gép.
Egyébként én is azt szoktam, hogy kihúzom a gépet mindig és azt dugom be utoljára, van hogy sikerül, de van, hogy még így is levágja a biztosítékot.
Jó ha 120-130w-t eszik a gép induláskor.
Jelentéktelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!