Miért nem tudom az ubuntu 14. 04 64 bites verziójánál az Asus X552C laptopomon mindkét videókártyát használni?
Van egy Asus X552C típusú laptopom. Nemrég cseréltem le teljesen a windows 7-et Ubuntu 14.04-re, nagyon tetszett, de akadt egy kis problémám. Ebbe két videókártya is van az egyik egy NVIDIA 710m-es videókártya a másik pedig egy Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09).
Az ubuntu 14.04-re(64 bitesre) feltelepítettem a fenti szükséges drivert, azonban az NVIDIA 710m-hez tartozót nem tudtam.
Itt többféle módon is próbálkoztam:
-blacklistre tettem a nouveau drivert és az NVIDIA honlapjáról letöltött hivatalos drivert használtam
-próbáltam a apt-get install nvidia-331 paranccsal drivert telepíteni
Mindkét esetben azt tapasztaltam, hogy ment egy darabig a laptop majd sajnos lefagyott a grafikus vezérlő( azaz az egér nem mozdult semerre, közben a videó hangja meg megy, ha éppen néztem, ha nem akkor is előjött ctrl+alt+F1 billentyűkombinációva a konzolba, majd onnan a ctrl+alt+F7-el ideiglenesen meg tudtam szüntetni a problémát, jegyzem két max 3 perc után újból lefagyott, majd ugyanezzel a művelettel vissza tudtam hozni a grafikus felületet. Végül az Intel driver telepítése megoldotta a problémát, viszont nekem az a bajom, hogy a laptop 710m-je egy sokkal nagyobb teljesítményűbb videókártya mint a processzorba integrált kártya(Intel Pentium ulv 1.8GHz), és a cuda streamer magjait is szeretném használni néha, hogyan tudnám használni mindkét videókártyát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!