Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem tudom az ubuntu 14....

Miért nem tudom az ubuntu 14. 04 64 bites verziójánál az Asus X552C laptopomon mindkét videókártyát használni?

Figyelt kérdés

Van egy Asus X552C típusú laptopom. Nemrég cseréltem le teljesen a windows 7-et Ubuntu 14.04-re, nagyon tetszett, de akadt egy kis problémám. Ebbe két videókártya is van az egyik egy NVIDIA 710m-es videókártya a másik pedig egy Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09).

Az ubuntu 14.04-re(64 bitesre) feltelepítettem a fenti szükséges drivert, azonban az NVIDIA 710m-hez tartozót nem tudtam.

Itt többféle módon is próbálkoztam:

-blacklistre tettem a nouveau drivert és az NVIDIA honlapjáról letöltött hivatalos drivert használtam

-próbáltam a apt-get install nvidia-331 paranccsal drivert telepíteni

Mindkét esetben azt tapasztaltam, hogy ment egy darabig a laptop majd sajnos lefagyott a grafikus vezérlő( azaz az egér nem mozdult semerre, közben a videó hangja meg megy, ha éppen néztem, ha nem akkor is előjött ctrl+alt+F1 billentyűkombinációva a konzolba, majd onnan a ctrl+alt+F7-el ideiglenesen meg tudtam szüntetni a problémát, jegyzem két max 3 perc után újból lefagyott, majd ugyanezzel a művelettel vissza tudtam hozni a grafikus felületet. Végül az Intel driver telepítése megoldotta a problémát, viszont nekem az a bajom, hogy a laptop 710m-je egy sokkal nagyobb teljesítményűbb videókártya mint a processzorba integrált kártya(Intel Pentium ulv 1.8GHz), és a cuda streamer magjait is szeretném használni néha, hogyan tudnám használni mindkét videókártyát?

2014. aug. 9. 21:50
 1/1 soccerway ***** válasza:
ubuntu fórumon lehet hamarabb jön válasz. De lehet már meg is van csak rá kell keresni.
2014. aug. 9. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!