Hogyan tudom biztosan, hogy működik/nem működik a videokártya?
Szóval, a tegnapi nap vettem egy DELL 5737 i7 laptopot, Windows 8.1-el, mert az asztali gépem már kissé kiöregedett...
Nos, a laptopban van egy Intel 4400 alaplapi, illetve egy AMD Radeon 8870M videokártya is. Azonban ez utóbbit szerintem nem nagyon sikerült működésre bírni, bár minden, a honlapon lévő drivert telepítettem...
Egyébként nem ritka probléma, a neten fél évvel ezelőtti posztok szidják a supportot, hogy nincs rá normális megoldás, és ez azóta se sokat javult. Mindenféle itt-ott javasolt megoldásokkal próbálkoztam, míg az egyikre az AMD driver telepítője a végén 'sikeres telepítést' jelzett. Ennek ellenére a képernyőfelbontás/speciális beállítások menüpontban továbbra is az Intel HD Graphics van megjelölve, mint adapter.
Ez az ún. 'switchable graphics' műve, és csak nagy igénybevétel alatt használja a komolyabb kártyát, vagy valahol be lehet kapcsolni a másikat, vagy még mindig nem sikerült telepíteni?
Sajnos, hiába éreztem már-már úgy XP alatt, hogy értek hozzá, a Windows 8.1 meg tudta mutatni, hogy mégse... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!