Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudom biztosan, hogy...

Hogyan tudom biztosan, hogy működik/nem működik a videokártya?

Figyelt kérdés

Szóval, a tegnapi nap vettem egy DELL 5737 i7 laptopot, Windows 8.1-el, mert az asztali gépem már kissé kiöregedett...

Nos, a laptopban van egy Intel 4400 alaplapi, illetve egy AMD Radeon 8870M videokártya is. Azonban ez utóbbit szerintem nem nagyon sikerült működésre bírni, bár minden, a honlapon lévő drivert telepítettem...

Egyébként nem ritka probléma, a neten fél évvel ezelőtti posztok szidják a supportot, hogy nincs rá normális megoldás, és ez azóta se sokat javult. Mindenféle itt-ott javasolt megoldásokkal próbálkoztam, míg az egyikre az AMD driver telepítője a végén 'sikeres telepítést' jelzett. Ennek ellenére a képernyőfelbontás/speciális beállítások menüpontban továbbra is az Intel HD Graphics van megjelölve, mint adapter.

Ez az ún. 'switchable graphics' műve, és csak nagy igénybevétel alatt használja a komolyabb kártyát, vagy valahol be lehet kapcsolni a másikat, vagy még mindig nem sikerült telepíteni?

Sajnos, hiába éreztem már-már úgy XP alatt, hogy értek hozzá, a Windows 8.1 meg tudta mutatni, hogy mégse... :(

2014. aug. 9. 19:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Hogy Intel IGP-kkel hogy működnek AMD kártyák, azt nem tudom, mert nekem AMD APU+AMD VGA rendszerem van, de szerintem Catalystben hozzá tudsz adni minden programot az erősebb grafikus beállításokhoz, akkor valószínűleg arról fog menni. Vagy próbáld meg egyszerűen csak letiltani az Intelt.
2014. aug. 9. 19:55
 2/3 anonim ***** válasza:
És hogy telepítetted a drivereket? Az ilyen Intel - AMD összeállítású gép esetében először az Intel drivert kell feltenni majd újra indítani a gépet utána az AMD driverét és megint újra indítani. Fontos, hogy az Intel drivert tedd fel először és újra indítással elválasztva az AMD-t másodikként. Próbáld ki.
2014. aug. 9. 20:05
 3/3 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy előtte a fentlévő drivereket természetesen töröld, ne frissítéssel rakd rá újra!
2014. aug. 9. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!