Winchesterre XP, kicsit másképp?
Adott egy elég ramaty állapotban lévő laptop, ami állandóan lefagy, újra kéne már rakni. Nem merek hozzákezdeni a laptop-on, mert ki tudja mi lehet a baj (ha szofveres, akkor nincs gond, viszont ha hardver-es, amit még nem tudok, na akkor gond van).
Az megoldás, ha a számítógépembe berakom a laptop vinyóját, felrakom gépemmel az XP-t, aztán vissza laptop-ba a vinyó?
Laptopon kell installalnod, hacsak nem egy masik egyforma notebookod van, amiben installalni akarod, akkor nem fog menni, cserebe indulaskor kapsz egy blue screen of deathet, aztan megprobalod safe modeban inditani, akkor is kapzs egy blue screen of deathet, amitol megijedsz, es sirva rohansz a szerelohoz. Tehat ne ezt tedd. Viszont nyugodtan installalhatod a Windowst a laptopban, ha lefagy az install, ujra tudod kezdeni, nincs gond. Egyebkent eleg valoszinu, hogy szoftveres. Mi a hiba pontosan? Lassu es gyakran lefagy a Windows, nem tudsz vele mit kezdeni, reboot segit csak, stb? Vagy barmikor kapsz egy kekhalalt? Ha az utobbi, az hardwarehiba is lehet, memoriahiba pl. Az elobbinel csak regi szar Windowsod van, raadasul a procid es a winchestered lassu, RAM-od kicsi, stb.
Esetleg megprobalhatsz meg egy olyat, hogy leallitasz egy par servicet, ami nem kell (Futtatas->msconfig). Googlen nezz utana, mi az, ami kell neked, es mi az, ami nem. Startupnal szinten segithetsz rajta (szinten msconfig). Kiszeded azokat a programokat, amiket nem hasznalsz.
Remelem, tudtam segiteni.
RJ 19/F
Adatmenteshez viszont tedd at masik gepre a winchestert. Ha desktopba teszed, arra vigyazz, hogy ott nagyobb a winchester, szoval talalnod kell neki egy helyet, ahol nem loki le/nem mozgatja senki, mert nem tudod becsavarozni.
RJ 19/F
Pár óráig próbáld ki egy live CDról. Monduj Ubunturól. Ha ott is lefagy akkor tuti hogy nem a windows-al van a baj.
Azt írtad hogy fél óránként lefagy. Ha linux alatt nem fagy le több óra alatt sem akkor nem hardveres a hiba és nyugadtan elkezdhetsz egy új windows-t telepíteni ha azt szereti a gép gazdája. ha viszont ott is fagy akkor elsőnek tényleg nézd meg a memóriát. Vagy esetleg a érdemes lenne a windows esemény naplójába is belenézni.
0048, szerintem XP stabilabb, mint a sima Vista, SP1-rol mar nem tudok nyilatkozva, az elvileg nem rossz. Viszont ha lassu gepe van, nem hiszem, hogy Vistaval elfogadhato sebessegu lenne. 7 az mar mas kategoria. Viszont nekem 7-el is elofordult, hogy kivagott a fenebe kekhalallal win bootnal masik gepben. Sot, meg csak olyan fordult elo (ketszer probaltam).
Viszont a Linux Live CD jo otlet.
RJ 19/F
00:31
Sajnos nem tudom megmondani, nem saját laptop, barátnőmé. De nem egy mai darab, az biztos.
00:33
Átraknám én, viszont többen mondták, hogy ahhoz kell egy speciális 2.5-3.5-ös átalakító, másképp nem tudom rádugni az IDE kábelre. Vagy erre is van alternatíva?
00:48
Vista-t nem szívesen raknék fel, Win7-et meg nem hiszem, hogy elbírja a gép. 448MB memóriát jelez, gondolom 512 van benne + 64-et használ az alaplapi VGA.
01:00
Rendben, mai napon kipróbálom a LiveCD-s megoldást. Aztán majd elválik a dolog.
Hmhm, azt hittem ráguglizok, és egyből kidobja, hogy mi ez a LiveCD, micsináljak vele, hogy használjam, stb. Ugyanis ilyet még nem használtam.
Valaki tudna ebben segíteni?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!