Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD Processzorokhoz van...

AMD Processzorokhoz van program amivel állítani lehet a ventillátor sebességét? (TÖBBI LENT)

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok mint ami az MSI videókártyámhoz van,ami egy MSI Afterburner nevű program amivel be tudom állítani hogy a videókártya ventillátorjai hány %-on pörögjenek.Szóval ilyen programot keresek processzorhoz.( a processzor egy AMD Athlon X4 750k)
2014. aug. 8. 15:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
BIOS
2014. aug. 8. 15:04
 2/16 anonim ***** válasza:

Sem Intel, sem AMD processzor hűtőjét nem lehet szoftveresen állítani (biztonsági okokból). Be tudsz építeni viszont egy potmétert a hűtő és az alaplap közé, amivel szabályozhatod, milyen feszültséget kapjon. Ilyesmire gondolok:

[link]

Modnuk ha jól tudom a te hűtőd már 4 pines, ahoz ezek még viszonylag ritkák, ha kedved tartja magadnak barkácsolhatsz egyet.

2014. aug. 8. 15:07
 3/16 BM-Striker ***** válasza:
BIOS/UEFI-ből állíthtaó.
2014. aug. 8. 15:13
 4/16 anonim ***** válasza:

és ugye a BIOS az alaplap függő, úgyhogy alaplap pontos tipusa + kézikönyv....ezek kellenek hozzá nekünk.

Neked könnyű, hisz minden kéznél van :)) alaplap is kézikönyv is BIOS is.. :))

2014. aug. 8. 15:20
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Egyébként azalatt hogy "biztonsági okokból" azalatt mit kell érteni?Bocs nem vagyok valami jártas ilyen téren csak a minap nézegettem hogy a vidikari ventillátort igy lehet állitani és az alapján jutott eszembe a processzoré is :D
2014. aug. 8. 16:00
 6/16 anonim ***** válasza:
Szívesen, de én úgy látom a 4 válasz közül egyik sem volt számodra érthető...
2014. aug. 8. 16:03
 7/16 A kérdező kommentje:
A BIOS rész volt az amit értettem,mert ott már találtam olyat ahol az feszültséget lehetett állítani csak én abban voltam hogy biztosan van processzorhűtőkhöz is olyan program amihez nem kell belépni külön a BIOS-ba
2014. aug. 8. 16:08
 8/16 anonim ***** válasza:

Akkor elmagyarázom válaszolók szerint:

1: BIOS -tehát BIOS-ból állítható

2: Nem lehet fordulatszámot állítani biztonsági okból azért, hogy nehogy annyira levedd a ventilátor fordulatát, hogy megsüljön a proci. Ez igaz azokra a procikra amik mindig 100%-on mennek, még akkor is ha semmit nem dolgozol a géppel, még-csak előtte sem ülsz. Ez régebben volt így. A mai procik viszont nem mindig tekernek 3-4GHz-en, pl. ha csak böngészel akkor olyan 1,4GHz-en pörögnek visszavett feszültséggel és ilyenkor nem is melegednek. A te procid egy 2 éves 750K.

3: ugyanaz mint az első válaszoló.

4: (ez én vagyok) BIOS-ból állítható , de mivel a BIOS az alaplapon van, és NEM ÁRULTAD EL MILYEN ALAPLAPOD VAN ezért nem tudjuk kikeresni az alaplapod hivatalos oldalán a kézikönyvét, és nem tudjuk elolvasni, nem tudunk segíteni addig míg ezt a nagy titkot el nem mondod. :))

Te könnyű helyzetben vagy, mert nyomsz egy DEl gombot és benne vagy az alaplapod BIOS-ába, kihúzod a fiókot ott megtalálod az alaplapod kézikönyvét, de nekünk üres a kezünk :)))

2014. aug. 8. 16:19
 9/16 anonim ***** válasza:
na? ....így már érted hogyan tudunk neked segíteni?
2014. aug. 8. 16:25
 10/16 anonim ***** válasza:
Szerintem a sok közül ez a legegyértelműbb válasz: Speed fan.exe
2014. aug. 8. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!