AMD Processzorokhoz van program amivel állítani lehet a ventillátor sebességét? (TÖBBI LENT)
Sem Intel, sem AMD processzor hűtőjét nem lehet szoftveresen állítani (biztonsági okokból). Be tudsz építeni viszont egy potmétert a hűtő és az alaplap közé, amivel szabályozhatod, milyen feszültséget kapjon. Ilyesmire gondolok:
Modnuk ha jól tudom a te hűtőd már 4 pines, ahoz ezek még viszonylag ritkák, ha kedved tartja magadnak barkácsolhatsz egyet.
és ugye a BIOS az alaplap függő, úgyhogy alaplap pontos tipusa + kézikönyv....ezek kellenek hozzá nekünk.
Neked könnyű, hisz minden kéznél van :)) alaplap is kézikönyv is BIOS is.. :))
Akkor elmagyarázom válaszolók szerint:
1: BIOS -tehát BIOS-ból állítható
2: Nem lehet fordulatszámot állítani biztonsági okból azért, hogy nehogy annyira levedd a ventilátor fordulatát, hogy megsüljön a proci. Ez igaz azokra a procikra amik mindig 100%-on mennek, még akkor is ha semmit nem dolgozol a géppel, még-csak előtte sem ülsz. Ez régebben volt így. A mai procik viszont nem mindig tekernek 3-4GHz-en, pl. ha csak böngészel akkor olyan 1,4GHz-en pörögnek visszavett feszültséggel és ilyenkor nem is melegednek. A te procid egy 2 éves 750K.
3: ugyanaz mint az első válaszoló.
4: (ez én vagyok) BIOS-ból állítható , de mivel a BIOS az alaplapon van, és NEM ÁRULTAD EL MILYEN ALAPLAPOD VAN ezért nem tudjuk kikeresni az alaplapod hivatalos oldalán a kézikönyvét, és nem tudjuk elolvasni, nem tudunk segíteni addig míg ezt a nagy titkot el nem mondod. :))
Te könnyű helyzetben vagy, mert nyomsz egy DEl gombot és benne vagy az alaplapod BIOS-ába, kihúzod a fiókot ott megtalálod az alaplapod kézikönyvét, de nekünk üres a kezünk :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!