Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek meddig lesz jó ez...

Szerintetek meddig lesz jó ez a gép?

Figyelt kérdés

Évek óta az okostelómról neteztem, de jövőre a suliban több mindent lehet majd leadni gépelt vagy elektronikus formában, ezért vettem egy ilyen kis PC-t:

AMD Athlon XP 2000+

523760 Kb RAM

40 Gb HDD

Ennyi pénzért nem vártam tőle sokat, gondoltam szövegszerkesztésre jó lesz, de ahhoz képest tök jó. XP-t és mellé 2000-et telepítettem, mindkettő rohadt gyors, élvezet vele netezni. Játszani nem szoktam.

Meddig lesz ez jó? Megérte megvenni?

2014. aug. 7. 11:35
 1/9 anonim ***** válasza:
36%
Nem sokáig. Word 2003-ra elég, netezésre nem.
2014. aug. 7. 11:42
 2/9 anonim ***** válasza:
XP-vel még jó, csak tölts le egy kisigényű vírusírtót meg telepíts minden megjelent frissítést (Windows Updattel) - tűzfal sem árt, ha bekapcsolva marad. Azt nem tudom, hogy megérte-e, ez a gép max olyan 8-10.000 forintot érhet. Mondjuk az okostelód árából valószínűleg háromszor ilyen jó gépet tudnál vásárolni monitorral, de ezt ne firtassuk.
2014. aug. 7. 11:47
 3/9 anonim ***** válasza:
Ja és netezéshez lehetőleg ne Internet Explorert használj, hanem régi Opera böngészőt, vagy inkább rakj fel egy Linuxot (Mint, Mageia xfce vagy lxde grafikus környezettel) és azon az alapértelmezettet - utóbbi lehetőséggel még biztosan kíhúzod pár évig.
2014. aug. 7. 11:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy spammelek, de lehetőleg szerezz be egy külső adattárolót is, ha van USB portja a gépednek az nagyon szuper lenne, mert az a HDD lehet már vagy 10 éves, inkább tárold az adataidat egy pendriveon - párezer forintból már ugyanilyen méretűt lehet venni.
2014. aug. 7. 11:52
 5/9 A kérdező kommentje:
5000 volt a gép. Windows Update most telepített pontosan 134 darab frissítést. Nod32 fut mindkét rendszeren.
2014. aug. 7. 11:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Van külső HDD-m, persze van USB port, négy is. Xp-n Chrome van, 2000-en Firefox.
2014. aug. 7. 11:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Win 2000-et elfelejteném, csak helyet foglal, ezer éve nem támogatott, és tök felesleges.

Így használnám:

XP+frissítések

Kis igényű vírusirtó, pl Avira, ami keveset eszik, és nagyon jó.

Egyedi tűzfalnak Comodo.

Opera böngésző

Word helyett lehet vmi ingyenes irodai csomagot (Kingsoft, libre) használnék.

Mondjuk azért az túlzás hogy ezzel élvezet lenne netezni, de úgy-ahogy el lehet egy darabig.

Bár a mi alapkövetelmény legalább 2 magos proci, lehetőleg core2, 2GB ram, meg 160-as vinyó, plusz nem árt egy gyengébb videókari.

De egy 5 ezret lehet megért.

2014. aug. 7. 12:04
 8/9 anonim ***** válasza:
5000 forint kb. reális ár érte, ha mégis elfáradna, 10.000 alatt tudsz venni helyette Raspberryt vagy más minigépet.
2014. aug. 7. 12:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Kösz, felteszem amiket írtatok.
2014. aug. 7. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!