Miben lesz jobb a DDR4 a DDR3-tól?
Figyelt kérdés
2014. aug. 6. 09:23
1/8 anonim válasza:
Kevesebbet fogyaszt, gyorsabb sebességgel, és nagyobb kapacitású modulok alakíthatóak ki.
3/8 anonim válasza:
Már kiadtáka prototypusokat kb 2014 év végén (én úgy tudom)
4/8 anonim válasza:
Hát jelen pillanatban úgy néz ki, hogy szinte semmiben. Igen, a feszültség lemegy 1,5V-ról 1,2-re, ez dícséretes, de ezen kívűl nem sok változásra számíthatunk. Más lesz az aljzat, tehát szerencsére nem fogja tudni senki beletömködni a DDR4-et a DDR3-as slotba és nőnek kicsit a frekvenciák (várhatóan először az időzítés rovására), de különben úgy tűnik, hogy a DDR4 egy átcímkézett DDR3 lesz technikailag. Ha kiforrja magát talán spéci memóriaigényes feladatoknál nyerhetó lesz vele egy 10-20% a DDR3-hoz képest, de ez elsősorban az IGP-s gépekre vonatkozik, egy átlag vagy játékos célra felhasznált számítógép esetében csupán az lesz érzékelhető, hogy drágább (nem, nem fog hozni +10 FPS-t, mielőtt valaki erre gondol).
5/8 anonim válasza:
APU esetében azért szerintem hozna valami javulást ha pl egy 1000Mhz-val magasab frekvenciával rendelkező ramunk van.
Egy 1330Mhz-és és egy 2400Mhz-s ram mellett jelentősen más értékek kerülnek ki játékok közben ha AMD-s apu-nk van.
Ha jóltudom az ddr4 belépő órajele 2400Mhz lesz, és a legmagasabb pedig 4000 felett. Ez azért nem kicsi.
/Ha hülyeséget írtam javítsatok ki nyugodtan, nem szívom mellre./
6/8 A kérdező kommentje:
Nálunk már elő is lehet rendelni, igaz elég dárgán [link]
2014. aug. 6. 17:59
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld kéz!
2014. aug. 6. 18:00
8/8 anonim válasza:
Ezek szervermemóriák (azért is ennyire drágák), de itt is jól látszik, amit írtam: baromi magas időzítési idő - CL15?! Még a leggagyibb noname DDR3-ak is max. CL11 vagy CL12-ig mentek le, s 2133 Mhz simán kihozható a legtöbb RAM-ból (de van amelyikből 3000 környéki is). Ennyi van a technológiában, ha lejjebb viszi az ember a feszkót, akkor valamit be kell áldoznia - a frekvenciát nem lehet, mert az szabványba foglalt, akkor marad az időzítés. Persze így gyorsabb nem lesz, sőt, lassabb is, mint egy DDR3, de legalább eggyel magasabb a verziószám, aki meg nem ért hozzá az cserébe szívesen megfizeti a magasabb árat is - akkor miről van szó? Ennyi van a technológiában, kétlem, hogy bármely cég meg tudná váltani a világot DDR ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!