4 tűs alaplapi tápcsatlakozóba jó a 8 tűs? (részletek lent)
Mivel a jelenlegi tápegységet le szeretném cserélni egy jobbra, így elkezdtem utánuk nézegetni. Ki is néztem egy nekem megfelelőt: [link]
Csak a gond itt kezdődik, hogy nekem az alaplapon (Asrock N68-S3 UCC) a tápcsatlakozó csak 4 tűs, a tápegységen pedig 8 (4+4) tűs tápcsatlakozó van. És azt szeretném kérdezni, hogy ebből nekem nem fog probléma származni, vagy inkább nézzek egy 4 tűs csatlakozóval rendelkező tápegységet?
Éppen azért 4+4-es, hogy ha kell, akkor csak az egyik felét dugd be, vagyis 4-et. :)
Amúgy, ez nem épp a legjobb minőségű táp...
miből gondolod, hogy ez neked megfelelő tápegység?
A Thunder széria nem ajánlott, ráadásul túl is van árazva.
Vagyis ha jól értelmezem, az a 4+4 tűs csatlakozót ketté lehet szedni?
És milyen tápot ajánlotok helyette?
megmutatom milyen az a bizonyos 4+4 pin csatlakozó. ugyanolyan mint az alaplapra csatlakozó 20+4 pin-es
azért írják őket 4+4-nek és 20+4-nek mert szétszedhető. A 20 pin a 4-től és a 4 a másik 4 -től. Viszont egy kábelcsokorban lesznek, hogy ne keverd.
Ha nem lenne szétszedhető 8 és 24-nek írnák.
Nekem FSP500-60GHN 85+ -om van. Ott úgy van megoldva, hogy van egybe egy 8 pin -es és külön egy 4 pin -es is.
De ahol csak 8 pin -es van, ott mindenképp 4+4 -es. Tehát olyat nem tudsz venni, hogy ne legyen kompatibilis.
A Thunder nem igazán jó széria.
Ennyiből egy Corsair CX-430-at vagy Chieftec CTG-500/550-et érdemes venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!