Jó így ez a config? Elég a mai játékokhoz? Kb milyen beállításokra lenne elég? 720p-ben tudok csak játszani! és úgy kb meddig lenne elég?
a config :
Intel Core i3-4150 processzor
Asrock H81M-GL alaplap
Kingston 4GB DDR3 1600MHz KVR16LN11/4 memória
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Asus R9 280 3GB DDR5 R9280-DC2T-3GD5 videokártya
Sharkoon Vaya 4044951011728 fekete számítógép ház
FSP 460W FSP460-60HCN OEM tápegység
a keretem az 135 ezer foint lenne :D vagy max lehetne még fx 6300 egy Gigabyte 970A-DS3P alaplappal előre is köszönöm szépen !
# 10
Erre valami bizonyíték a te megállapításodon kívül ami jó 15 évnél korábbi?
"Tapasztaltam, hogy az AMD hiába olcsóbb, gyengébb az Intelnél. "
Először is érzed ebben a logikai bakit? Másodsor ne általánosítsunk.
8: "Nem rossz, de hiányzik belőle az a bizonyos "ugrás"..."
20 év PC használat után is én soha nem éreztem ugrást egy processzorcserétől. Azt már az elején megtanultam, hogy ha egy processzornak legalább 2-3-szor olyan gyorsnak kell lennie, hogy egyáltalán érezzem a váltást. Nem ugrásról beszélek! Csak hogy legalább észrevegyek valami érdemi változást.
Ahhoz hogy ugrást érezzek, valszeg az egész gépnek kelledne legalább háromszoros sebességűnek lennie: memória sebesség és méret, videó, processzor, háttértár, hálózat. És az még mindig csak sebességugrás lenne, és nem használati érték, mert utóbbihoz, mondjuk háromszor akkor monitorfelület is kellene, harmadakkora zaj, háromszor kevésbé fárasztó billentyűzet stb.
Ha csak nem egy gyakorlatilag használhatatlan gépről váltasz (ami tipikusan kevés memóriát jelent, mert annak hiánya tényleg ugrásszerűen lassít ugye, és nem lassú processzort), soha nem fogsz ugrást érezni. Nemrég volt a kezemben a régi laptopom, Windows XP, valamilyen Celeron, 512 MB RAM. Új böngészőkkel egy bonyolult weboldal megnyitása 1 perc is volt. Ráraktam Debiánt LXDE-vel, aminek 256 MB memória is nagyjából elég. Utána pár másodperc volt akármelyik oldal. Na, ez ugrás volt :) Nyilván nem ilyenre gondoltál, persze, de csak ez van.
De igen ezt akartam mondani!
Amugy most is AMD-ről írok de nem bíznám rá magam ez csak egy átmeneti megoldás .. Mármint hamar visszaváltok Intelre ..
Srácok tényleg nem akarok vitatkozni senkivel sem ... Mindenki kivétel nélkül azt javasolja , hogy 40.000 Ft körül még labdába rúg az AMD de az fölött már csak az Intel játszik .. Ez is véletlen ...
?
Több hozzászolást nem fogok írni lezártam ezzel a kommentel.. Nincs értelme veszekdni ilyen dolgon :)
"40.000 Ft körül még labdába rúg az AMD de az fölött már csak az Intel játszik"
Vitatta ezt bármikoris valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!