Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD FM2 + vagy AM3+ foglalat...

AMD FM2 + vagy AM3+ foglalat éri meg?

Figyelt kérdés

2014. aug. 3. 13:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
50%
hosszútávon szerintem egyik sem
2014. aug. 3. 13:41
 2/18 anonim ***** válasza:
50%
fm2+
2014. aug. 3. 13:45
 3/18 A kérdező kommentje:
Pár évről van szó 1-2 !! Mivel nem tudom kegyből gépbe venni vga-t ezért AMD X4 A10 7850K -en gondolkozom !! Állítólag elég erős az integrált vga és wow meg lol-hoz elég nekem !! ÉS olcsóbb is mint egy i5 !!
2014. aug. 3. 13:49
 4/18 anonim ***** válasza:
Bőven elég ezekre a játékokra az A10. Kihozhatod egyanezt egy olcsó FX-el és egy olcsó videókártyával is. De ha bejön az AMD stratégiája, és elkezdik rendesen kihasználni az APU-t a szoftverek, akkor az A10 magától sokkal erősebb lesz mint ami most lászik belőle. Nálam van FX is meg A10 is itthon, erre a célre az A10-et venném.
2014. aug. 3. 14:07
 5/18 anonim ***** válasza:

Itt jön képbe ugye az a kérdés:

-mennyid van az egész gépre? És akkor már azt is le kellene írnod, mi kell? (alaplap, táp, proci, vinyó merevlemez, memória, dvd olvasó, ház? ) vagy esetleg van már alkatrészed?

Nézzük a te változatod:

alaplap + AMD APU + memória

Tudnod kell, hogy ha az APU-ba integrált videokártyát akarod használni játékra, akkor nem elég az 1333 MHz RAM, kb: 2166 MHz-es illik hozzá, de az sem váltja meg a világot.

Tudnod kell, hogy az APU a rendszermemóriából használ RAM-ot, tehát ha van 4GB ram-od a gépben és beállítod , hogy az APU részére 2 GB legyen fenntartva akkor a rendszer részére csak 2 GB marad. Ha 8-ad van akkor 6 marad.

Tudnod kell, hogy bármilyen drága OC ramokat veszel a rendszernek, az akkor is DDR3-as lesz és ezt a DDR3-as ram-ot használja az integrált videokártya is. Játékra való dedikált videokártyát már elég régóta nem szerelnek ddr3-as ramokkal, ezek mindd ddr5-ösök.

Tudnod kell, hogy az A10 7850K nem olcsó APU.

43.000 FT az IPON-nál. Rengeteg!

[link]

ehhez veszel egy alaplapot minimum 15.000-ért

és veszel még 8 GB DDR3-as 2600MHz-es RAM-ot (mert a 4GB kevés lesz)37.000-ért

[link]

Összesen mennyi is? úgy hogy csak ram-ot, alaplapot és procit választasz?

90-95.000 Ft????

ráadásul úgy , hogy ez egy diszkrét videokártya nélküli gép? SOK! rengeteg!

Nem kötelező 4 magos rendszerekben gondolkodni. Egy g3420-al vígan el lehet játszani.

Nem kötelező (sőt szerintem nem is szabad) APU-s rendszerben gondolkodni, ha új játékra veszel gépet. Viszont régi játékra az APU is elmegy. De drágán venni új számítógépet és régebbi játékra használni?

Viszont ennyi pénzből Intel 1150-es vonalon és egy jobb diszkét videokártyával ellátott rendszerrel tovább bírnád mint 1-2 év.

Persze, nem kötelező megfogadni a tanácsom, vehetsz APU-s rendszert, de akkor nézz valami sokkal sokkal olcsóbb APU-t. Vagy ha FM2+ vonalon maradsz, akkor egy X4 760K-t egy normális diszkrét ddr5-ös videokártyával 1333MHz-es ram-okkal.

Árban ugyanott vagy.

Nekem egy A10 5800K-m van. 3 hónapig bírtam az ipp-jét elviselni, és elegem lett belőle, egy csalódás volt.

2014. aug. 3. 14:33
 6/18 anonim ***** válasza:
ipp = IGP (javítva):)
2014. aug. 3. 14:36
 7/18 A kérdező kommentje:
Ezzel tisztában vagyok :D
2014. aug. 3. 14:39
 8/18 A kérdező kommentje:
Nem akarok intel-t !!
2014. aug. 3. 14:40
 9/18 A kérdező kommentje:
Sokáig használtam laptopot és még most is használom de már egy gyengébbet és csak lol-ra ! Ott az volt mindig hogy amikor kellet akkor indult be a dedikált vga és addig az integrált ment és semmi gondom nem volt vele, mellesleg i5-ös dell laptopom volt, annál az integráltnál ez sokkal erősebb ,amire én akarom használni arra bőven jó és olcsó is intelhez képest ..de ha nem elég az integrált akkor evszek egy R7-es szériát és össze lehet kötni !! Mivel 2133MHz-et kezeli a cpu Ram-ban ezért vennék 2x4GB 2133Mhz és azzal azért ellene egy darabig , nem akarok 2 évnél többre fejleszteni ,meglehetne oldani de az drágább nyilván !!
2014. aug. 3. 14:45
 10/18 anonim ***** válasza:

Igen, gondolj bele, az amúgy is drága rendszeredbe vennél még egy r7-es kártyát is ami még tovább drágítja a rendszered :)

Ráadásul attól, hogy még összekötöd dual graphics-ba, az nem jelenti azt, hogy kétszeres lesz a teljesítménynövekedés.:) Ráadásul nem mindegyik játék támogatja a dual graphics-ot. :)

Én azért is vagyok szkeptikus az AMD APU vonalon, mert nemcsak többet vártam volna tőle, hanem azt is, hogy alaplap szinten egy féle foglalatot legalább 3 évig fenntartanak. Ehelyett az FM1 vonalat lecserélték egy év múlva FM2 -re, majd az FM2 -őt másfél év múlva FM2+ -ra.

Ha ezt így folytatják, jövőre kihal az FM2+ is? Négy év alatt három féle foglalatváltás kukába dobása azért durva lenne. De kinézem az AMD-ből.

2014. aug. 3. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!