Itt jön képbe ugye az a kérdés:
-mennyid van az egész gépre? És akkor már azt is le kellene írnod, mi kell? (alaplap, táp, proci, vinyó merevlemez, memória, dvd olvasó, ház? ) vagy esetleg van már alkatrészed?
Nézzük a te változatod:
alaplap + AMD APU + memória
Tudnod kell, hogy ha az APU-ba integrált videokártyát akarod használni játékra, akkor nem elég az 1333 MHz RAM, kb: 2166 MHz-es illik hozzá, de az sem váltja meg a világot.
Tudnod kell, hogy az APU a rendszermemóriából használ RAM-ot, tehát ha van 4GB ram-od a gépben és beállítod , hogy az APU részére 2 GB legyen fenntartva akkor a rendszer részére csak 2 GB marad. Ha 8-ad van akkor 6 marad.
Tudnod kell, hogy bármilyen drága OC ramokat veszel a rendszernek, az akkor is DDR3-as lesz és ezt a DDR3-as ram-ot használja az integrált videokártya is. Játékra való dedikált videokártyát már elég régóta nem szerelnek ddr3-as ramokkal, ezek mindd ddr5-ösök.
Tudnod kell, hogy az A10 7850K nem olcsó APU.
43.000 FT az IPON-nál. Rengeteg!
ehhez veszel egy alaplapot minimum 15.000-ért
és veszel még 8 GB DDR3-as 2600MHz-es RAM-ot (mert a 4GB kevés lesz)37.000-ért
Összesen mennyi is? úgy hogy csak ram-ot, alaplapot és procit választasz?
90-95.000 Ft????
ráadásul úgy , hogy ez egy diszkrét videokártya nélküli gép? SOK! rengeteg!
Nem kötelező 4 magos rendszerekben gondolkodni. Egy g3420-al vígan el lehet játszani.
Nem kötelező (sőt szerintem nem is szabad) APU-s rendszerben gondolkodni, ha új játékra veszel gépet. Viszont régi játékra az APU is elmegy. De drágán venni új számítógépet és régebbi játékra használni?
Viszont ennyi pénzből Intel 1150-es vonalon és egy jobb diszkét videokártyával ellátott rendszerrel tovább bírnád mint 1-2 év.
Persze, nem kötelező megfogadni a tanácsom, vehetsz APU-s rendszert, de akkor nézz valami sokkal sokkal olcsóbb APU-t. Vagy ha FM2+ vonalon maradsz, akkor egy X4 760K-t egy normális diszkrét ddr5-ös videokártyával 1333MHz-es ram-okkal.
Árban ugyanott vagy.
Nekem egy A10 5800K-m van. 3 hónapig bírtam az ipp-jét elviselni, és elegem lett belőle, egy csalódás volt.
Igen, gondolj bele, az amúgy is drága rendszeredbe vennél még egy r7-es kártyát is ami még tovább drágítja a rendszered :)
Ráadásul attól, hogy még összekötöd dual graphics-ba, az nem jelenti azt, hogy kétszeres lesz a teljesítménynövekedés.:) Ráadásul nem mindegyik játék támogatja a dual graphics-ot. :)
Én azért is vagyok szkeptikus az AMD APU vonalon, mert nemcsak többet vártam volna tőle, hanem azt is, hogy alaplap szinten egy féle foglalatot legalább 3 évig fenntartanak. Ehelyett az FM1 vonalat lecserélték egy év múlva FM2 -re, majd az FM2 -őt másfél év múlva FM2+ -ra.
Ha ezt így folytatják, jövőre kihal az FM2+ is? Négy év alatt három féle foglalatváltás kukába dobása azért durva lenne. De kinézem az AMD-ből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!