Mire jó a portnyitás hálózatokban?
A portokat alapból a programok "nyitják" ki a számítógépen, azért hogy azon a porton keresztül kommunikálhassanak pl egy másik kliens programmal, egy másik gépen.
A routereken meg port továbbítás van, nem nyitás. Szóval nemigazán értem mit szerettél volna kérdezni, ha lehet akkor kicsit részletezd.
Hja annyi még kimaradt az előzőből, hogy port nyitás maximum még tűzfalakban lehetséges. Az meg elég egyértelmű, hogy mire jó. :)
Ha a tűzfal blokkolja az adott portot, akkor azon a porton keresztül nem tud a két program kommunikálni egymással, és ezért kell kinyitni.
A proxy egy közvetítő tulajdonképpen. Ha úgy jobban tetszik, továbbító.
Egy egyszerű példával szemléltetném.
Én itt most a gépemen csinálok egy proxy szervert a 80-as portra. Amit alapból a böngészéshez szükséges webszerver használ.
Utána megadom valakinek a proxy címét, és ő, az én proxymon, és gépemen keresztül tud kapcsolódni a nethez. Így kívülről úgy tűnik, hogy én netezek a saját gépemről. Ugyanis az én gépem proxy miatt közvetítőként működik. Azért kell tudni proxyknál a portot, hogy mit továbbítson.
"kívülről úgy tűnik, hogy én netezek a saját gépemről"
de a MAC cím alapján megtudják ezt nézni hogy valóban kinek a gépe, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!