Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire jó a portnyitás hálózatok...

Mire jó a portnyitás hálózatokban?

Figyelt kérdés
2014. júl. 31. 15:47
 1/6 anonim ***** válasza:

A portokat alapból a programok "nyitják" ki a számítógépen, azért hogy azon a porton keresztül kommunikálhassanak pl egy másik kliens programmal, egy másik gépen.

A routereken meg port továbbítás van, nem nyitás. Szóval nemigazán értem mit szerettél volna kérdezni, ha lehet akkor kicsit részletezd.

2014. júl. 31. 16:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Hja annyi még kimaradt az előzőből, hogy port nyitás maximum még tűzfalakban lehetséges. Az meg elég egyértelmű, hogy mire jó. :)

Ha a tűzfal blokkolja az adott portot, akkor azon a porton keresztül nem tud a két program kommunikálni egymással, és ezért kell kinyitni.

2014. júl. 31. 16:05
 3/6 A kérdező kommentje:
nálunk a sulia amikor a netre csatlakozunk akkor van hogy be kell irni a proxybeállításokat, IP cím és port
2014. júl. 31. 16:08
 4/6 anonim ***** válasza:

A proxy egy közvetítő tulajdonképpen. Ha úgy jobban tetszik, továbbító.

Egy egyszerű példával szemléltetném.

Én itt most a gépemen csinálok egy proxy szervert a 80-as portra. Amit alapból a böngészéshez szükséges webszerver használ.

Utána megadom valakinek a proxy címét, és ő, az én proxymon, és gépemen keresztül tud kapcsolódni a nethez. Így kívülről úgy tűnik, hogy én netezek a saját gépemről. Ugyanis az én gépem proxy miatt közvetítőként működik. Azért kell tudni proxyknál a portot, hogy mit továbbítson.

2014. júl. 31. 16:17
 5/6 A kérdező kommentje:

"kívülről úgy tűnik, hogy én netezek a saját gépemről"

de a MAC cím alapján megtudják ezt nézni hogy valóban kinek a gépe, nem?

2014. júl. 31. 16:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen, de te mint magánember, ezt soha nem fogod tudni megnézni. Tudomásom szerint erre csak a szolgáltató képes. Vagy a proxy-t üzemeltető személy.
2014. júl. 31. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!