MSI Radeon R9 280 Gaming 3GB 384bit DDR5 PCI-E R9 280 GAMING 3G Videokártya vagy MSI N760GTX TwinFrozr OC 4GB 256bit DDR5 PCI-E N760 TF 4GD5/OC Videokártya vagy ASUS Radeon R9 270X DirectCU II 4GB 256bit DDR5 PCI-E R9 270X-DC2-4GD5 Videokártya?
Embere vállogatja, hogy kinek mi a jobb...
...én csak és kizárólag nVidia kártyát vennék... ...azzal meg egy csöppet nem értek egyet, hogy bármelyik videokártya is nem használná ki a ram-ot ami rajta van...
...mire is használja a videokártya a ramját, nos arra, hogy megjelenítse a képet, ami benne van, mármint a memóriájában... ...ha a memóriájába feltöltöd a képeket, azokat nagyon gyorsan képes megjeleníteni... ...minél több képet feltöltenek oda, annál kevesebbszer kell újra a winchesterről töltenie... :-)
Mielőtt ebbe most valaki is tiszta jószándékkal belekapaszkodna és elkezdene okoskodni... ...amikor én készítek egy-egy játékprogramot, nos azzal kezdem az egészet, hogy a képeket feltöltöm a videokártya memóriájába, azután már csak a videokártya egyes memórialapjait lapozom át a látható tartományba... :-)
(igyekeztem emberi nyelven megragadni a lényeget)
...és azért nem vennék ATi kártyát, mert bár tény, hogy régen nagyon jók voltak, de manapság iszonyatosan sok probléma van velük... ...pl. instabil a driver-jük, az OpenGL-t egyes gépeken 3x-os FPS értékkel kezelik, ebből gondolják sokan, hogy 3x gyorsabb egy nVidia kártyától... :-)
De tudnék még mesélni... ...abban igazatok van, hogy az nVidia kártyák egy kicsit drágábbak, de nagyon jól támogatott kártyák...
Kaptál tőlem egy pluszt. Mondom ezt AMD tulajként. Battlefield 4-ben az a 90 fps néha nagyon nem annyinak tűnik. Az utolsó driver, ami nem beta, nem is tudom ,hány hónapja lett kiadva... A driver néha összeomlik, vagy csak szimplán kifagy a játék mantle hiba miatt.
Nekem elég volt az AMD-ből, legközelebb nVidiát veszek. Most is lecserélném, de hirtelen nincs 100 ezer forintom egy videó kártyára(a mostani egy r9 280X).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!