Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Külső merevlemez adattárolásra...

Külső merevlemez adattárolásra, ami Mac és Windows alatt is megfelelően működik?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Erre a párosításra gondoltam. Főként filmeket és fényképeket szeretnék rajta tárolni. Fontos szempont, hogy Mac és Windows alatt is működjön, mert felváltva szeretném használni rajtuk.

A kérdéseim a következők:

1. Amiatt, hogy felváltva akarom használni Mac és Windows alatt, tényleg jobban járok-e egy ilyen otthon összerakott verzióval, mint egy direkt az erre a célra gyártott külső merevlemezzel? Azért gondoltam erre, mert a külső adathordozókon általában szoftver is van, amivel én sokat küzdöttem, pedig csak egy gépen és operációs rendszerrel használtam, de így is sok gond volt vele.

2. A merevlemez házzal kapcsolatban; USB-n keresztül veszi fel az energiát vagy kell hozzá külön áramkábel is? A gyártó honlapján azt írják, hogy nem kell hozzá, de van rajta egy DC aljzat, amit nem értek, hogy akkor minek kell rá.

3. A merevlemezzel kapcsolatban; 8 MB cache-t tud. 6 ezer forinttal többért van olyan, ami 16 MB cache. A kérdés, hogy filmek és fényképek másolásánál/lejátszásánál van-e ennek gyakorlati jelentősége? Megéri-e az árkülönbséget?

4. Tudnám-e ezt az összeállítást okos tv-vel használni? Tehát lejátszaná-e róla gond nélkül a filmeket? Egyelőre hagyományos tv-nk van, de a jövőben biztos lesz majd újabb, és jó lenne tudni, hogy az úgy működne-e.

5. Tegyük fel, hogy jó ez a kombináció. Mac vagy Windows alatt kéne megformázni a lemezt? És milyen fájlrendszert lenne érdemes választani?

Előre is köszi a válaszokat. És elnézést, ha nagyon zöldeket írtam, sajnos nem nagyon értek az ilyen dolgokhoz.

2014. júl. 29. 18:09
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!