Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógépen keresztül TV-zés?

Számítógépen keresztül TV-zés?

Figyelt kérdés

Mi szükséges ahhoz, hogy tudjak TV-t nézni a monitoromon?

Vagyis, hogy lehetne ezt megoldani? Olyan monitort szerezni amin van koax bemenet? vagy TV-tuner kártyát, TV-tuner USB-t szerezni és azon keresztül? Vagy már a videókártyákban vannak ilyen bemeneti részek csak én nem tudom melyikek azok?

2014. júl. 27. 12:56
 1/6 anonim válasza:
DVB-T vevőd, ha van koax kábel ha lejön a tetődről (van műholdvevőd), akkor nincs probléma, csak csatlakoztasd a HDMI-t a monitorodhoz a DVB-T vevődből.
2014. júl. 27. 12:58
 2/6 anonim ***** válasza:
2014. júl. 27. 13:01
 3/6 A kérdező kommentje:

Szóval akkor elég beszereznem egy DVB-t vevőt, ahhoz hozzácsatlakoztatni a UPC-s kábeltévés koax kábelt, a DVB-t-ből pedig hdmi kábellel a monitorhoz?

Sok videókártyánál láttam a DVB-t szót. Ez ott mit takar? Ettől függetlenül kell gondolom venni vevőt.

2014. júl. 27. 13:04
 4/6 anonim ***** válasza:

dvb-t: nálunk az antennás mindigtv

dvb-c: a kábeltévés.

a dvb-t nagyon elterjedt, az interneten gyakorlatilag csak ezt lehet megtalálni, és a dvb-c kábeles TV közösségi szoftveres támogatása már kihaltnak mondható. Én is sokat szenvedtem velük, de végül azt csináltam, hogy vettem egy régebbi videómagnót, és annak analóg kimenetét kötöttem rá egy USB-VHS digitalizálóra. Mivel van driverje, és általában szabványos DirectShow megjelenítő apit használnak, közvetlenül VLC-ből nézem.

sok kábeltv szolgáltató megszünteti a kábeleiken az analóg műsorszórást, ezért itt is érdemes digitálisat beszerezni, vagy legalább egy kombináltat.

nyilván dvb-c-hez a mindenkori kábeltv szolgáltatód tud megfelelő hardvert ajánlani, a megfelelő programkiosztásához és kódolt adások fogadásáról.

2014. júl. 27. 13:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Vagy egy set top boxot hozzá köt a a monitorhoz
2014. júl. 27. 13:15
 6/6 A kérdező kommentje:
a napokban egy ismerősöm azt mondta, hogy ha a videókártyámon van DVB-t bemenet akkor elég oda bekötni a kábelt ami jön ugye "kintről", hdmi kábellel pedig a tovább vinni a vidikariból a TV/monitor felé a jelet. Ez is megoldás lenne? vagy ez nekem kevés lehet?
2014. aug. 3. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!