Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Multifunkciós faxos nyomtatóva...

Multifunkciós faxos nyomtatóval hogyan tudok számítógépen keresztül faxot küldeni és vagy fogadni ( bővebben lent )?

Figyelt kérdés

Nos vásároltam egy Canon Pixma MX395 nyomtatót amit összekötöttem a tefefonvonallal és a számítógépemmel és nem engedi megadni a faxkiszolgálót.

Windows 7 alatt a :

Vezérlőpult\Hardver és hang\Eszközök és nyomtatók-nál megjelent telepítés után egy olyan hogy FAX a nyomtató mellett és azt megnyitom majd rámegyek arra hogy új fax majd bead egy ablakot hogy Faxmodem vagy Faxkiszolgáló telepítése... itt mire kell menni? mert egyikkel sem sikerül... hogyan telepítsem, és hogyan tudok majd ezzel számítógépen keresztül faxolni, illetve tudok majd fogadni is faxot számítógépre?

2014. ápr. 30. 19:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Nézd meg a windows összetevőknél hogy bevan kapcsolva a fax szolgáltatás.Alapesetben ki szokták kapcsolni.Ez az első ötletem.
2014. máj. 3. 10:40
 2/5 A kérdező kommentje:

nem akar sikerülni... itt van olyan hogy:

Csatlakozás Faxmodemhez

Rendelkezem a számítógépbe épített vagy ahoz csatlakoztatott faxmodemmel. ( ha erre megyek akkor kiadja hogy: A Számítógépen jelenleg nincs telepítve modem. Ha modem segítségével szeretne faxokat küldeni és fogadni, legalább egy modemnek telepítve kell lennie a rendszerben. Kíván új modemet telepíteni? ha itt az igenre megyek akkor bead egy kis ablakot Új modem telepítése névvel és itt ha a továbbra megyek akkor keres kb másfél másodpercig majd kidobja hogy a windows nem talált modemet majd megint a továbbra megyek és kiadja ezt a régifajta harver telepítő ablakot a gyártóknál csak az van hogy Szabványos modemtipusok és ebben jobb oldalt ezek vannak:

Kommunikációs kábel két számítógép között

Párhuzamos kábel két számítógép között

Szabványos 1200 bps modem

Szabványos 14400 bps modem

Szabványos 19200 bps modem

Szabványos 28800 bps modem

Szabványos 300 bps modem

Szabványos 33600 bps modem

Szabványos 56000 bps modem

Szabványos 9600 bps modem

Szabványos PCMCIA kártyamodem

és a másik lehetőség:

Csatlakozás egy saját hálózati faxkiszolgálóhoz

Győződjon meg arról, hogy tudja a kiszolgáló nevét, például: \\vallalatifax

és ha erre megyek akkor kér hogy adjam meg a fax helyét, útvonalát...

és a fent említett Canon Pixma MX395 nyomtatóban pedig a leírása szerint :

Számítógépes fax :

Win: faxmodemen keresztül (multifunkciós készülék esetén)*

Mac: n.a.

*1 hely, csak fekete/fehér adás

Modem sebessége Maximum 33,6 kb/s (automatikus visszaesés)

Mit állítsak, vagy hogy állítsak ezek alapján?

2014. máj. 3. 11:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Mondom nyisd meg a vezőrlőpultot aztán ott a programok és szolgáltatásokat.Az amikor kijön akkor balra ott van hogy windows szolgáltatások ki és bekapcsolása.Egy idő után betölt egy ablakban egy csomó minden.Ott aztán bekapcsolod a faxal kapcsolatos minden dolgot.Aztán mész vissza oda hogy eszközök és nyomtatók.
2014. máj. 3. 11:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Sart menü -> Felügyeleti eszközök -> Fax, ez volt kikapcsolva de bekapcsoltam de úgy sem jó... nem enged semmit választani ott ahol írtam hogy miket lehet telepíteni...
2014. máj. 3. 11:34
 5/5 A kérdező kommentje:
egyikhez sem ír szabad portot és nem enged tovább...
2014. máj. 3. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!