Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HD 4870 vga 1GB GGDR5 probléma...

Soneek kérdése:

HD 4870 vga 1GB GGDR5 probléma. Miért csíkoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Vásároltam egy konfigot jó áron használtszámtekcucc boltban. A következőket csináltam:

-konfig összerakva

-bios beállítva

-win7 64 bit (jogtiszta) frissítésekkel driverekkel telepítve

-játékok telepítve

Játszok (OUTLAST), figyelem a hőmérsékletet, mely azt mutatja, hogy alapból 48-52 fok, játék közben 77 a max ami ebben a hőségben nem csoda.

jön a hang: ebéd... játékból kiléptem (kb 20-25 percet játszottam).

ebéd után mondom folytatom a játékot. Kékhalál fogad szétesett képernyővel. mondom mi a F...? :O gép kikapcs, közben érezhetően hőség áradt a nem éppen melegedésre hajlamos és szellős AeroCool Engine II házikómból. oldal le volt véve, így kézi tapintással állapítottam meg hogy valami nem oké.

visszakapcsolom a kicsikét... első kép ahol írja a dolgokat tökéletes... Windows betöltésekor már szétesik a kép.

második próba: BIOS... 3 perc alatt a bios képe is szétesik... KIRÁLY :@

kártya kihül... pasztázzuk meg... (mx4) hiba marad...

gondolom beszélnünk kell a tápról: Chieftec GPS550AB A DE! próbáljuk ki másik táppal... szerelgetek, kicserélem egy COOLERMASTER GX 650W RS-650-ACAA-D3-re. gép be.. nincs csík... betöltés... nincs csík... benn vagyunk Windowsban... nincs csík. nyitnék egy ewerestet, navigálok a programjaim között..... hát becsíkoz... rá 1 percre kékhalál. másik lappal szintén. valaki mondja meg mi ez az AMD\ATI valami, mert megőrülök. :(

a konfig nem egy izom, ideiglenes gép

-Gigabyte GA-MA770-UD3 alaplap

-AMD Phenom II X4 940 3.00 GHz processeor

-Kingmax 2x2 GB DDR2 1066 MHZ

-tápot írtam

-meg ez a "zafír 4870"

Nem olyan válaszokra van szükségem hogy "VEGYÉÉÉÉ MÁSIKAT" meg ilyesmi, holnap úgy is veszek, csak mégis bosszant hogy kifizetek x összeget, és 1 nap alatt gallyra megy.... (ja.. nem cserélik, mert használt... egyszerűen ötletek kellenek, hogy mi lehet, lehetett a baj.

köszi

2014. júl. 25. 23:38
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
én sem szoktam használtat venni, viszont épül a picim, és van egy olyan elvem hogy ameddig nincs meg minden, nem használom... beszéltem velük, semmi gari... mondom "nálatok sem veszek többet semmit"
2014. júl. 26. 19:48
 12/23 A kérdező kommentje:
2014. júl. 26. 23:35
 13/23 Budwa válasza:
Hívtad őket és mondtad neki, hogy szar erre "nincs gari"? jó nincs, de 3 napon belül vissza lehet vinni. ne hagyd annyiban ezt akkor se. adjon helyette másik kártyát. azért 20.000 ft nem kevés pénz. menjen az ilyen a pi***ba. kik ezek különben?
2014. júl. 27. 07:12
 14/23 A kérdező kommentje:
nem hagytam... kipróbálták, nem jó... bocsánatot kértek, vizsgálati díj fejében kaptam egy 5870-es karit (2500HUF) plusz elhozhattam a hibásat is "emlékbe" mert nem javítható (nem akartak vele foglalkozni) így hát bedobtam a sütőbe, és működik :D
2014. júl. 27. 09:51
 15/23 A kérdező kommentje:
elírtam hd5570
2014. júl. 27. 09:52
 16/23 Budwa válasza:
Szóval akkor még jól is jártál? kaptál ajándékba egy másik kártyát is? utána betetted a sütőbe ahogy te hívod és jó lett a régi is? rég volt már ez nekem meg, hogy melyik radeon nvidia milyen kártya. ma már nem foglalkozok ilyennel, szóval nem tudom mikori kártyák ezek. azt tudom, hogy én még a 3000-es radeon idejében vettem kártyát.
2014. júl. 27. 13:56
 17/23 Budwa válasza:
ennek azért örülök, hogy így sikerült megoldani a problémát, nem gondoltam volna, hogy ez segít rajta.
2014. júl. 27. 15:22
 18/23 A kérdező kommentje:

konkrétan egy sütőbe tettem be :D

ilyen módszerrel :) https://www.youtube.com/watch?v=dQm64eauklI

igen most jók :)

2014. júl. 27. 20:58
 19/23 Budwa válasza:
Meg fogom nézni a videót, érdekel engem is a dolog, komolyan, bár nincs ilyen hibás eszközöm egyáltalán. De nem tudtam eddig erről semmit.
2014. júl. 27. 21:10
 20/23 Budwa válasza:
Megnéztem a videót, nagyon találó dolog, sose jutott volna ilyen az eszembe, hogy lehetséges ilyen. bár lényegében a forrasztások felolvasztása és újra szilárdulása a jobb kontaktot gondolom.
2014. júl. 28. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!