HD 4870 vga 1GB GGDR5 probléma. Miért csíkoz?
Sziasztok.
Vásároltam egy konfigot jó áron használtszámtekcucc boltban. A következőket csináltam:
-konfig összerakva
-bios beállítva
-win7 64 bit (jogtiszta) frissítésekkel driverekkel telepítve
-játékok telepítve
Játszok (OUTLAST), figyelem a hőmérsékletet, mely azt mutatja, hogy alapból 48-52 fok, játék közben 77 a max ami ebben a hőségben nem csoda.
jön a hang: ebéd... játékból kiléptem (kb 20-25 percet játszottam).
ebéd után mondom folytatom a játékot. Kékhalál fogad szétesett képernyővel. mondom mi a F...? :O gép kikapcs, közben érezhetően hőség áradt a nem éppen melegedésre hajlamos és szellős AeroCool Engine II házikómból. oldal le volt véve, így kézi tapintással állapítottam meg hogy valami nem oké.
visszakapcsolom a kicsikét... első kép ahol írja a dolgokat tökéletes... Windows betöltésekor már szétesik a kép.
második próba: BIOS... 3 perc alatt a bios képe is szétesik... KIRÁLY :@
kártya kihül... pasztázzuk meg... (mx4) hiba marad...
gondolom beszélnünk kell a tápról: Chieftec GPS550AB A DE! próbáljuk ki másik táppal... szerelgetek, kicserélem egy COOLERMASTER GX 650W RS-650-ACAA-D3-re. gép be.. nincs csík... betöltés... nincs csík... benn vagyunk Windowsban... nincs csík. nyitnék egy ewerestet, navigálok a programjaim között..... hát becsíkoz... rá 1 percre kékhalál. másik lappal szintén. valaki mondja meg mi ez az AMD\ATI valami, mert megőrülök. :(
a konfig nem egy izom, ideiglenes gép
-Gigabyte GA-MA770-UD3 alaplap
-AMD Phenom II X4 940 3.00 GHz processeor
-Kingmax 2x2 GB DDR2 1066 MHZ
-tápot írtam
-meg ez a "zafír 4870"
Nem olyan válaszokra van szükségem hogy "VEGYÉÉÉÉ MÁSIKAT" meg ilyesmi, holnap úgy is veszek, csak mégis bosszant hogy kifizetek x összeget, és 1 nap alatt gallyra megy.... (ja.. nem cserélik, mert használt... egyszerűen ötletek kellenek, hogy mi lehet, lehetett a baj.
köszi
Olyan nincs, hogy nem cserélik mert használt. Mindenre adnak egy pár nap garanciát, főleg ilyen teszt garanciát ha használt is. EGy nap az belefér bőven a tesztbe. hívd őket fel és panaszkodj vidd vissza, nézzék meg az ő gépükben. Ennyi
ki fogják cserélni, ha nem hagyod magad
Driverrel, anélkül is csíkoz, de ez vagy vga memoria vagy gpu érintkezési hiba.
mindenképp jelzem az eladónak hogy ez a helyzet, de nem sok esélyt látok a cserére.
ha nem sikerül kicseréltetni, max megsütöm, vagy 2000 forintért újragolyóztatom.
GAMING szériás vga, a hűtő teljesen jó hőcsöves Artic cooling, azzal nincs baj....
Hamár bios betöltésnél is szar, akkor az javítva lett, de mivel ezeket már nem lehet javítani és gondolom melegedés hatására ez a javítás is felengedett.
mellesleg ezzel a géppel nincs semmi baj, egy kis ram nem ártana már bele, mert ma már 4 gb szinte alapkövetelmény és egy jobb játékhoz nem árt több is, de processzor kiváló mindenhez, elég jól ki tudja hajtani a kártyákat a 4 magjával. ráadásul húzható is. nem tudom mennyi cache van benne, régi proci az biztos.
konkrétan 25k volt az egész (mondtam jó ár:))
van értelme a reballnak, az csak egy frissítő ónozás. egy hd 3870-es karit 2 éve bedobtam a sütőbe, azóta megy egy haveromnál.... tudom nem garancia, de ha nem cserélik ki, akkor ez lesz a sorsa :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!