Vajon táp, vagy alaplap hibára utalhat a 2 hosszú sípoló hang a számítógép indításakor?
Gigabyte GA-MA74GM-S2H v2.0 az alaplapom típusa. A tápom egy 450w-os deer márkájú ,alig 1 éves darab. (emeett quadcore amd proci es egy 1gb-os nvidia kartya van meg hasznalatban 2db 19"es monitorral).
A Hiba a kovetkezo:
- Bekapcsoltam a gepet es ket hosszu (majd idonkent ismetlodo) sipolassal jelzett az alaplapom,hogy valami nem oke.
Minden usb foglalat használatban volt, es mikor bedugtam az utolsot a gep leallt.
Innentol van a hibajelenseg.
a tippem az hogy a viszonylag kis tapot tulterheltem a sok usb eszkozzel es most cserelnem kell majd.
Otletek?
A lapod gyártója szerint award bios-os a lap. Ennél a bios típusnál gigabyte-os lappal 2 rövid csipogás (2 hosszút nem ír) "cmos" problémát ír.
Kis keresgéléssel (én sr tudtam konkrétan mit jelent):
"CMOS - Checksum error
Ha a fenti üzenetet kapjuk a géptől a "Szép, jó reggelt" helyett, akkor CMOS resethez kell folyamodnunk. Ilyen hibát előidézhet rossz tápegység, alaplap, memória, gyenge gombelem vagy bármilyen, a BIOS-t érzékenyen érintő dolog."
Gigabyte lapok csipogásaihoz:
Azért ne vásárolj ezért új tápot, hiszen szinte biztosan nem az a baj. Azzal nem viccelne, olyankor sokkal figyelemfelkeltőbben jelez és kb. folyamatosan, tehát nem hagyja abba. A másik hasonló a memória, hiszen anélkül el sem indul, a sípolás ez esetben úgyszintén nem marad abba.
(ha egyik memória modul hibás akkor a gép beindulhat bizonyos esetekben jelzés mellett is!) Rövid csipogások esetén check problémák lehetnek, processzor beállításai, fel nem ismert meghajtók, esetleg külső drive-ot keres, vagy nem elérhető boot-eszközt. De főként BIOS beállításokkal orvosolható. Gyakran ilyenkor F1-el enged tovább, vagy egy takaros hibaüzenetet is kiír. A 450W-os táp nagyjából elegendő kell legyen, még akkor is ha olcsó Deer táp. Sok sikert, ha lesz megoldás azért írd majd le hátha valakinek pont az segít!
(Késve!) de azért megírom. Hátha! Alaplai elem cseréjével és egy új táppal megoldódott a probléma!
Másodjára járok így, és mindkétszer a táp volt a ludas. Vettem egy jobb minőségű erősebb tápot. Az is meghalt egy idő után, úgyhogy visszatértem a Deer-hez. (azóta jó koppkopp)
Vga tìpusa?
Milyen jobb minöségüt? Valóban az volt e ahoz pontos táptípus kel. Rosz hálozat még job de alja tapokat is kinyirhat...
prohardver.hu >>> "Melyik tápegységet vegyem?" olvasgatnod kéne és forumukra is irhatsz pl. (nem csak vételel kapcsolatban!)
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!