Milyen processzort, és alaplapot vegyek?
Úgy érzem a gépem már nem a régi, de nem szeretném bővítgetni, hanem AMD-ről szeretnék Intelre váltani. Kipróbálnám azt is.
2009. Decemberben lett vásárolva, azóta videókártya csere volt, kapott egy SSD-t, új tápot, és egy kis ramot.
Jelenleg ilyen:
AMD Athlon II X4 620
Gigabyte GTX 650 1GB DDR5 OC
Kingmax 6GB DDR3 1600MHZ
Asrock M3A770DE
Samsung SSD 840 EVO 120 GB és Western Digital 500GB
Chieftec iArena GPA-450S, 450W
i5-re vagy i7-re gondoltam váltani, és ugye egy másik alaplap! Úgy olvasgattam, hogy az i7 felesleges, ha nem akarok videót vágni. Én nem akarok videót vágni, szerkeszteni. A processzort nem szeretném húzni!
Melyik lenne az a processzor és alaplap ami jó lenne?
+1 extra kérdés! Még egy processzor hűtőt szeretnék 2-3 ezerért! Milyent ajánlotok a 2 közül? Esetleg a van másik akkor jöhet!
Köszönöm szépen!
2-3 ezer Ft-os hűtőt nem érdemes venni, alig jobb a gyárinál, az első ráadásul csak AMD-vel kompatibilis.
Processzor terén neked bőven elég egy I5 4460 H97-es lappal.
A vga viszont rettenetesen gyenge lesz i5 mellé.
i5 4460+H97-es alaplap. Mellé raksz még egy Sapphire R9 270X-et vagy 280-at, és pöpec kis géped lesz! :)
Hűtőt felesleges venni intelre. i5 4440-et használok, és 100%-os terhelésnél sem lehet meghallani a hűtő hangját! :)
Hűtőt közben vettem, az LC Powert. Jobban hűt, és halkabb, szóval nekem megérte.
"Úgy érzem a gépem már nem a régi" Ezt úgy értettem, hogy lassul. Pl.: böngészőben megnyitva sok ablak (fűl, lap) Ezeknek a váltogatása közben, ha rájuk kattintok kb. fél-1 másodpercet kell várni amíg reagál. Ez régen nem volt ilyen.
Lényege az egésznek, hogy szeretnék egy olyan gépet, amihez ismét nem kell 5 évig hozzányúlnom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!