Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez mennyire lenne jó gép?...

Ez mennyire lenne jó gép? Alant a leírás

Figyelt kérdés

AMD Athlon XP, 1500 MHz (15 x 100) 1700+

RAM-1gb

videókártya-256mb és vagy 512mb

Ha valamit kihagytam szóljatok

2014. júl. 14. 16:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Teljesen igaza volt a válaszadónak, nem tudom mit pampogsz itt kérdező.

Az az 1gb ram manapság már semmi.

Elindítod a windows-t és már kb a 60% le is van foglalva.

Elindítasz egy böngészőt és bumm, annyi az 1gb ramnak.

Ez sok évvel ezelőtt elment volna netezős gépnek, de ma már annak sem, mert a fejlesztők is úgy fejlesztenek, hogy a mai otthoni gépekbe minimum 2 de inkább 4gb ram van.

Ez a gép max ilyen 3-5 ezerért lenne jó, annyiért még azt mondanám, hogy megvenném szülőknek netezni, valami nagyon keveset fogyasztó linux-szal.

De még úgy is határeset.

Fogadd el, hogy ez a gép ma már kb értéktelen.

2014. júl. 14. 18:44
 12/24 A kérdező kommentje:

meg van nyitva a böngésző ezzel az oldallal és egy facebook-kal

+megy a torrent

maximum 2 oldal megy

Mező Érték

Fizikai memória

Összes 767 MB

Használt 438 MB

Szabad 329 MB

Kihasználtság 57 %

Lapozó terület

Összes 1494 MB

Használt 492 MB

Szabad 1001 MB

Kihasználtság 33 %

Virtuális memória

Összes 2261 MB

Használt 931 MB

Szabad 1330 MB

Kihasználtság 41 %

2014. júl. 14. 19:22
 13/24 anonim ***** válasza:
Nagyon gyenge, még az aknakereső sem menne max grafikán..
2014. júl. 14. 19:56
 14/24 A kérdező kommentje:
ti egyáltalán értetek bármit is a gépekhez?
2014. júl. 14. 20:15
 15/24 anonim ***** válasza:

'Lapozó terület

Összes 1494 MB

Használt 492 MB '

Itt van a kutya elásva. Tudniillik a lapozófájl mérete szándékosan meg van növelve, ami egyrészt nem tesz jót a gépnek, másrészt pedig kva lassú is. Most már csak az lenne a jó, he elhitetnéd velünk, hogy gyárilag 1800 Mhz-es és dual channeles.

"meg van nyitva a böngésző ezzel az oldallal és egy facebook-kal"-nagyszerű. És elmondanád, IE 5-öst vagy 6-ost használsz? Mert pl. a maradék helyeden az ff30 el sem indul, csak addon nélküli módban...

"+megy a torrent"

-az még mindig merevlemezhasználathoz számít, mielőtt nagyot mondasz, gondolkozz.

"maximum 2 oldal megy "

- azzal nagy bajban lennék, mert vagy a zenéről, vagy a guglizásról le kéne mondanom fejlesztés közebn, és mellesleg nem látom a dicsőséget minél kevesebb ablakra törekvésben. Kb, mintha azt mondanám, hogy én php-ban a rövidített if szintaktikát használom, ezért rohadt menőnek érzem magam...

És hidd el, bármennyire is ránk akarod erőltetni a nézeted, miszerint egy a gép tökéletes netezésre, hidd el, nem fog menni. Hisz még egy operációs rendszer futtatása is problémát okozhat ezen.

2014. júl. 14. 20:21
 16/24 anonim ***** válasza:
"ti egyáltalán értetek bármit is a gépekhez?" - köszönöm, igen, webfejlesztő vagyok, de elég sokat dolgoztam olyan terülteken is, ahol az assembly kitűnő ismerete alapkövetelmény volt. (Btw, tudod egyáltalán, mi az?)
2014. júl. 14. 20:23
 17/24 A kérdező kommentje:

ff30 megy adblock plus-al

eddig sem volt ezzel a géppel probléma, ha meg problem van akkor meg simán lekezelem.. na mind egy is

csak gondoltam megkérdezem

2014. júl. 14. 20:32
 18/24 anonim ***** válasza:

"ff30 megy adblock plus-al "-ja, meg nyilván mellette az op-rendszer, és ez a leírt 600 megát eszi.

Ha pedig nem tetszik, hogy egy kalap sz_r, akkor ne olvasd el a válaszokat...

Problémamegoldásnak a probléma gyökerének kezelését hívják, mivel ilyen a géped, ezért te nem oldottál meg semmilyen problémát.

2014. júl. 14. 23:01
 19/24 anonim ***** válasza:

ti egyáltalán értetek bármit is a gépekhez?

Képzeld igen, van egy kis tapasztalatom gépek terén, nem egy konfigot állítottam össze, azt hiszem, hogy értek hozzá.

A kérdés inkább az, hogy te értesz-e hozzá. :) (mondom a választ: nem)

Ha értenél hozzá, akkor már a kérdést sem tetted volna fel.

2014. júl. 14. 23:32
 20/24 A kérdező kommentje:

Na jól van ám.

Mindenki itt oltja Tesómat, ahelyett hogy segítenétek neki.

2014. júl. 15. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!