Számítógép melegedésnél melyik megoldás a jobb?
Nyáron a gépem 1-2 óra alatt nagyon felmelegszik bár a CPU-t és a videokártyát az aktív hűtés rendben tartja és a vinyó se melegszik nagyon de a ház szinte forró. A baj szerintem abból ered, hogy az asztal a meleg levegő túlnyomó részét bent tartja. Az a jobb megoldás, ha leveszem mind a két oldallapot vagy egy + előlapi ventilátorral a szobában lévő jelentősen hidegebb levegőt beszívatom amit a hátsó ventilátor és a táp kivezet.
Maga a gép egy az asztalban kialakított részbe van berakva így 4 oldalról körbe van véve így felül is és oldalt is csak 6 cm szabad hely van.
Nem hiszem, hogy jót tesz neki az oldallap, lehetőleg szabad légáramlatú helyre tegyed, vagy üsd ki az asztal lapjait a 15 kilós kalapácsunkkal. :D
Sosem teszem ilyen zárt, szűk helyekre. Nekem a monitor mellett van az asztalon, semmi baja, hangosnak nem hangos, én még külön szeretem is, ha oda tudok hajolni, ha fura hangot ad ki...
Szerintem jobb megoldás az elöl és hátul 1-1 ventilátor, ahogy írtad.
Az asztalba akkor be van süllyesztve a gép? Az nem biztos, hogy olyan jó megoldás...
A tápod amúgy a ház alján vagy tetején van? Ha az alján, akkor nagyon nem jó ez a besüllyesztés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!