Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit tehetek hogy felismerje a...

Mit tehetek hogy felismerje a Windows 8.1 a CD/DVD ítómat?

Figyelt kérdés
Most raktam össze az új gépem és sajnos a Windows nem látja az optikai meghajtómat . A biosban látható (DVD-ről is lett instalálva) de a Windowson belül semmi nyoma . Egy M5A 78l-M USB3 alaplapom van és az ASUS oldalán sem találtam hozzá drivert . Nagy a gond mivel a munkáimhoz rengeteg programot kellene telepítenem és ez így nehéz lesz . Minden ötletre/tanácsra kiváncsi vagyok és köszönök szépen .

2014. júl. 9. 14:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Én szerintem ezt nézd meg:

Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Számítógép-kezelés -> Tárolás -> Lemezkezelés (helyi)

Itt látszik-e a meghajtó? (alul)

Ha igen, de nincs alatta betűjel, akkor jobb klikk rá és "Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása...", Hozzáadás és innen már menni fog szerintem...

Egyébként az Eszközkezelőben sem látszik? (Számítógép -> jobb klikk -> Tulajdonságok -> Eszközkezelő -> DVD/CD-ROM-meghajtók)

Ha ott sem látszik, akkor passzolom...

2014. júl. 9. 16:34
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ de semmi .Sajnos sehol nem taláktam a lemezt :( . Nem is értem hogy fordulhat elő ilyen probléma .
2014. júl. 9. 18:18
 3/4 anonim válasza:
Ha az eszközkezelőben sem látszik, elvileg a z nem mindegy, hogy a Sata2-es vagy a sata3-as csatlakozóba van-e dugva. A Biost is érdemes megnézni, hogy az eszköz engedélyezve van-e vagy sem. Nem kell ezért újratelepíteni. Nálam, ha van benne lemez, és úgy indítom a gépet, akkor látja, ha nincs benne lemez, akkor nem látja.
2014. aug. 7. 07:26
 4/4 A kérdező kommentje:
A problémát azóta orvosoltam .Az apalplapon átdugtam egy másik csatlakozóra.
2014. aug. 7. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!