Vettem a régi gépembe egy új 2gb -os DDR2 es memóriát de nem ismeri fel a gép a helyzetet bonyorítja hogy átraktam a másik gépből 1 új winyot amin a windows van. Sehogy sem tudom megodani hogy felismerje vagy új windowsot rakja rá. Mit tegyek?
Milyen az vinyó? (SATA/PATA)
Milyen az alaplapod?
Üdv :)
Az uj DDR2 es ramrol tudnál nekünk bövebb infot szolgáltatni?
Másik kérdés Alaplapod tipusa?
Ha egy másik gépen egy telepitet windows van sajnos azt a te géped nem minden esetbe fogja elinditani
A winyot először felkell ísmertetni a bios al ha ez megvan elméletileg mondom elméletileg elindulna a windows de nem mindig indul el, ahogyan azt már elözöleg ecseteltem
Egy másik gépre installált Windows csak akkor indul el a saját gépeden, ha a hardverkiépítése pontosan ugyanaz, mint amelyikből a merevlemezt átraktad.
Ha a Windows nem indul el, természetesen a memóriát sem ismerheti fel.
Új Windowst fel tudsz rá telepíteni, de ahhoz egy telepítő CD/DVD kell. Kérdés még az is, hogy az alaplapod milyen memóriát támogat.
Hát, ilyen kevés infóból lehetetlen segítséget nyújtani..
Az meg hogy memóriát vásárolsz úgy, hogy az alaplapod típusát sem ismered, még számomra is morbid.
"De ettől függetlenül ha felrakom fel fogja ismerni a memoriát? Meg arrol sincs fogalmam hogy a biosban hogyan lehet felismertetni 1 winyot"
A BIOS felismeri a vinyót, nem kell külön felismertetni. Ha nem ismeri fel, akkor nyugodtan kiveheted a gépből.
Ha az alaplapod támogatja a 2 GB-os memóriát, akkor azt is fel fogja ismerni.
Kis türelmet
rögtön válaszolok Először is elmegyek egy Sörre
hátha segit gondolkodnom
:))
Ki tart velem?
Tehát
-Beraktam a 1gb-os memoriát amit vettem (régebben is 1gb os volt benne)
-kihuztam az egyik winyot amin a régi windows van. tehát akk most csak 1 üres winyo van benne
- a meghajtó van benne beraktam a windows CD elindult az üres vinyora a telepités
- betöltött addig hogy nyomj entert a win telepitéséhe
erre azt irja hogy " A telepítő nem talált a számítógépre telepített merevlemez meghajtót" F3 a telelpiséd befejezéséhez
Ezzel kezdtél: "Vettem a régi gépembe egy új 2gb-os DDR2 es memóriát"
Most meg ezt írod:
"-Beraktam a 1gb-os memoriát amit vettem"
Ha itt mindenkit átversz, akkor senki nem tud megfelelő felvilágosítást adni.
Nézd meg a BIOS-ban, hogy egyáltalán felismerte-e azt a merevlemezt, ami a gépedben van. Ha nem, akkor ellenőrizd a csatlakozásokat (mozgasd meg őket, vagy húzd ki, majd dugd vissza). A kezedet rátéve a merevlemezre a gép bekapcsolásakor érzékelheted, hogy elindult-e egyáltalán.
Távdiagnózist adni ennyi információ alapján szinte lehetetlen, vagy legalábbis nagyon nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!