10 éves szgépen kékhalál, xp telepítésnél pedig a következő hibaüzenet?
CD-ről bootol és a legelején, amikor kék háttér van, a bal felső sarokban írja, hogy windows setup, alul pedig írja, hogy xy fájl betöltése, de amikor a Kernel debugger DLL-t írja, leáll egy picit és kiírja:
i386\l_intl.nls hibakód: 12800
vagy
setupdd.sys hibakód: 4
fájl nincs a lemezen. (vagy valami ilyesmi, remélem érthető)
Ilyenkor mit lehet tenni? 1 órát böngészve azt találtam, hogy valamelyik hardware lehet hibás, avagy az XP támogatása megszűnésének oka miatt lehet, hogy valamelyik hardwaret képtelen felismerni.
AVAGY a CPU cache-t kikapcsolni BIOSban
AVAGY a RAMokat kiszedni, megpróbálni egy másikat
AVAGY a PCI modulokat kivenni, egyesével visszapakolni ami kell.
Boot lemez van, működik. A DVD meghajtó is működik. A winchesteren a C:\ meghajtó valószínűleg elveszett, nem gond, csak az XP volt rajta. A RAMok is működtek valamint a videókártya is. Az alaplapnak sincs semmi baja, a BIOS kifogástalan állapotban van (szerintem).
Holnapi nap lesz esélyem megint próbálkozni, írni fogom, hogy van-e változás/fejlemény. Valamint kipróbálok mindent, amit hibakeresés során találtam (kivéve a BIOS reinstallt, olyat még sose csináltam és egy picit "félek" is tőle)
Azonban ha valaki tud valami megoldást, esetleg tapasztalt már ilyet vagy van egy örlete, kérem, írja meg.
1g por nincs benne. A lemezről a tegnapi raktam fel egy másik gépre XP-t. Másik (működő) RAM-al is próbáltam.
Itt nem ilyen dolgokról van szó...
Pedig a telepítő hibája lesz, vagy a merevlemezé ahova másol! i386\l_intl.nls hibakód: 12800 arra utal. i386\ -könyvtárból másolja a merevlemezre a fájlokat.
merevlemezt formázod telepítéskor (kell)?
rosszul formázott (hibás) merevlemez,. vagy elofgy a memória és nem tud bufferelni (ezért lehetett volna jó az #1 válasz, de mivel biztos vagy benne hogy jó... )!
Próbáld meg másik telepítőlemezről
AVAGY próbálj másik vindows-t
AVAGY teszteld le a rendszert egy Linux-al (link: [link] )
Ha a linux nem települ és indul el, akkor hardverhiba van.
A probléma megoldódott :)
A gond az alaplapon lévő RAM slottal van, a másodikkal. A PCI-ról eltávolítottam ezt-azt, de ugyanúgy tartott a hiba. Mikor kipróbáltam úgy (nem értem, miért nem ezzel kezdtem :\), hogy csak egy RAM-ot hagytam benne, már jó volt :)
Örülük hogy sikerült! "Másik (működő) RAM-al is próbáltam"
ezzel kizártam a ram hibát, de akkor az volt hogy nem tudott a ramba bufferelni! Minden esetre ha gondok vannak az alaplappal az nem jó előjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!