Miért nem működik a CD és a DVD íróm? (NÉZD MEG)
Figyelt kérdés
pár napja éppen pucoltam a gépem (belülről: alaplap táp stb)
szétszedtem a tápot kipucoltam visszaraktam valamint a videokarit is kipucoltam de a DVD és cd íróhoz hozzá sem értem. Mikor bekapcsoltam akkor a CD meghajtót nem érzékelte, a dvd meghajtó pedig nem hajlandó olvasni semmit. azóta mindent megpróbáltam de nem ment! Szerintetek?
2010. jan. 6. 18:14
1/6 anonim válasza:
Ilyenkor mindeig felmerü a kérdés, hogy minek pucolgatod belülről a gépet. ha zörög, bízd hozzáértőre. Tapasztalatom szerint lehúztad a CD, és a DVD IDE(Szalagkébelét) félig az alaplapról. Kontakt hiba lesz, vagy az alaplapnál, vagy valamelyik meghajtónál.
2/6 A kérdező kommentje:
az alaplapot megnézem, a hardverről nem jöhetett le mert gondosan megigazgattam.
2010. jan. 6. 20:57
3/6 ceri válasza:
Meg kellene nézni, hogy kap-e tápfeszt, amelyik meg sem moccan. Cseréld át a tápcsatlakozót. A másik amelyik csak nem olvas ott meg az adatkábellel csak nem stimmel valami !! Gondolom a nagy tisztogatás következtében csak nem ment bele annyi kosz, hogy az olvasófej ne lásson semmit ?! de még ez is lehet.
4/6 anonim válasza:
Én is pucolom a gépet, rendszeresen. Belülről is. Ne ijedj meg, hogy ha elsőre nem megy valami. Csatlakoztass szét mindent, és kezdd elölröl összerakni. Ne bízz abban, hogy "ahhoz nem nyultam". Huzz ki minden csatlakozót, kábelt, és stabilan dugd vissza. Módszeresen dolgozz.
5/6 ceri válasza:
Esetleg nem lehet, hogy a ATA csatlakozón elhajlott egy érintkező? vagy próbálj ki egy másik kábelt, hátha megtört. Esetleg az is okozhat zavart, hogy nem a jumperelésnek megfelelően dugtad vissza.
6/6 A kérdező kommentje:
megoldottam 01-08 22:51-nek volt igaza. Köszi a válaszokat.
2010. jan. 17. 08:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!