Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy ssd tényleg annyival...

Egy ssd tényleg annyival gyorsabb, mint egy sata 3 hdd?

Figyelt kérdés

Árra többszöröse. gyakorlatilag egy 120 gigás ssd annyi, mint egy 1 terrás hdd.

De azt nem tudom, használat közben miben lesz jobb a gép? Mitől is lesz gyorsabb pontosan, és mennyivel?

2014. júl. 3. 15:40
 1/9 anonim ***** válasza:
a windows 10-15 másodperc alatt betölt. ténylegesen is 350-400 mb/s sebességgel másol . tehát ha valamit másolsz róla, vagy rá, elég hamar átmásolja a cuccot.
2014. júl. 3. 15:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor gyorsabb nagyságrendekkel, amikor sok kisebb fájl között kell ide-oda ugrálni a rendszerhez. Az oprendszer bootolása jó példa erre. Ha egy nagyobb fájlt másolsz, akkor nem számottevő a gyorsulás.

A dolog mögött az van, hogy egy hagyományos vinyónak meg kell keresnie az adatokat a lemezen, mozgatni kell egy író-olvasó fejet. A fájlok közötti ugrálás pedig időbe telik.

Az SSD-ben nincs mozgó alkatrész, az adatokat egy memóriamodul tárolja. Minden adat elérése ugyanannyi időbe telik. Így sok fájl egymás utáni elérése esetén se kell arra várakozni, hogy a mechanika odaérjen a szükséges adathoz.

Gondolj a szagos magnókazettára és az mp3 lejátszóra. Előbbit mindig oda kell tekerni a számhoz, amit hallgatni akarsz. Ha az egyik a kazetta elején van, a másik meg a végén, akkor sokat kell tekergetni két szám között. Mp3 lejátszónál meg nincs ilyen gond, minden számot ugyanolyan gyorsan megtalál. Pont azért, mert hasonlóan tárolja az adatokat, mint az SSD.

2014. júl. 3. 15:44
 3/9 anonim ***** válasza:
Annyival, hogy nekem 10mp. alatt bootol be a Win7, és egyből tudom nyitni a Chrome-ot netezni, teljesen használhatóan. Photoshopnak is pár mp. az indulása. 450 MB/s az írási/olvasási sebessége, ami jóval több mint egy HDD-é, és hangja sincsen.
2014. júl. 3. 15:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem pl. szokásom böngészőt és totalcommandert egymás után indítani. Hogy is mondjam... HDD-vel ez időbe kerül. :D
2014. júl. 3. 16:03
 5/9 A kérdező kommentje:
Tehát akkor "csak" a Windows betöltés a gyorsabb. Játékra ugyanaz?Vagy azért oda is gyorsabb?
2014. júl. 3. 16:12
 6/9 anonim ***** válasza:
Minden betöltés gyorsabb, ami több kisebb fájlt olvas vagy ír, nem csak az oprendszeré. Ha a játék olyan, akkor az is. Gondolj pl. a Source Engine-es játékokra, aminél egy játék több tízezer fájlból áll. De ez csak egy példa a sok közül.
2014. júl. 3. 16:16
 7/9 halalfalo ***** válasza:
Több FPS-ed nem lesz a játékban, de gyorsabban fog betölteni.
2014. júl. 3. 16:22
 8/9 pinkpancser ***** válasza:
Ha pedig laptopban használod, akkor megvan az az előny is, hogy nem kell félteni a mozgatástól (vinyót könnyű kicsinálni pl egy pár centis ejtéssel is).
2014. júl. 3. 16:30
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem... Hát, ez nekem nem ér meg +16-20 ezret... szóval maradok a normál hddnél. köszi az eddigi válaszokat.
2014. júl. 3. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!