Új videókártya beszerelése után a processzor hűtő ventilátor hangosabb lett. Mit lehet tenni ez ellen?
A videókártya típusa: ASUS Radeon R9 270X DC2T 4GB GDDR5
Processzor típus: Intel Core i3-4330
Az előző videókártya,amiről váltottam az R9-re: AMD Radeon 7750 HD
Amikor azt használtam több mint egy évig nem volt hangos a processzor még játék közben sem. Miután bekerült az új kártya a processzor GYÁRI ventilátora hangosabb lett. A BIOS-ban nem történt változás,ugyanúgy Standard Mode-ban van.Még akkor is hangos ha nincs terhelve,bár akkor halkabb mint játék közben,de még úgy is hallhatóan hangosabb.
Jobban melegszik a procci mert többet kell teljesíteni ezáltal a venti fordulatszáma is megnövekszik ettől lesz hangosabb.
Ha zavar akkor kénytelen vagy minőségi CPU coolert venni
Szerintem még az lehet esetleg, hogy az új jobban igénybeveszi a processzort, ezért jobban melegedik.
Valamilyen programmal meg tudnád nézni a processzorod hőmérsékletét?
Én az Open Hardware Monitor nevűt használom. De az AIDA64 is tökéletes.
Tápom: Chieftec GPS-500AB A
500W-s,jól szolgál évek óta.
Open Hardware Monitor a következőket mutatta:
Játék futásával a háttérben: 90-95 fok között,most hogy kikapcsoltam a játékot,most 66-7 fok körül van.
De érdekes,most,az előbb,mikor a játék még futott,és 90 körüli hőmérséklete volt,gyönyörűen,halkan ment a proci,ahogy kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!