Szeretnék magamnak egy teljes PC konfigurációt itthonra gaming-re, ezért sok kutatás és utánaolvasás után összedobtam ezt a "teljes" PC konfigurációt. Van amire esetleg nem figyeltem, vagy rosszul jött ki?
Fő szempont volt a kis fogyasztás is, ezért választottam Intel-t.
Ezek a játékok pörögnének: Doom, Doom II, Doom3, CS, CS: GO, Far Cry (1), Mortal Kombat (9), Team Fortress 2, DoTA2, League of Legends, Borderlands 1-2
Természetesen mindennek megnéztem a minimum és az ajánlott gépigényét, és öszintén: Kell ennél több? Nekem nem. Talán annyi, hogy photoshop, videóvágást fogok használni hobbi és suli miatt is, talán amiatt elkéne egy erősebb proci.
- Alaplap: ASRock H61M-VG4
- CPU: Intel Pentium G3420 (3,2 GHz, 3 MB cache, 2 mag, 2 szál, 54 W)
- RAM: Corsair CMX4GX3M2A1600C9 (2x2 GB, DDR3, 1600 Mhz)
- VGA: ASUS Radeon HD6670 EAH6670/DIS/1GD5 (1 GB, 128 bites, GDDR5, 810 MHz-es GPU)
- SSD: Kingfast KF2710MCJ14 32 GB
- HDD: WD Caviar Blue 1 TB (WD10EZEX)
- PSU: FSP Hexa 400W
- Ház: XDL HAPPY 31B
- Monitor: Samsung S19C300B
- Egér: 4World BASIC1 USB (800dpi)
- Bill.: Gembird KB-U-101
- Headset: Sharkoon Rush Core (sztereo)
Esetleg gondolkozok azon, hogy a procit egy Core i3-4130-ra cseréljem.
Ha túl sokat írtam, akkor bocsi! ^-^
Izgatott vagyok, mert ez lesz az első PC, amiért magam dolgoznék meg, és magamnak raknám össze. 17/F
Nem vagyok jártas a videóvágásban de olvastam itt a hozzászólásokban,hogy sok memóriát igényel,a 2X2 kevésnek tűnik.
4GB RAM kezdetnek elég videovágáshoz. Szerintem érdemesebb lenne 1db 4GB-os modult venni, mert később akkor bővítheted 8-ra. (2db slot van az alaplapon...) Gondolom nem FULLHD videókat akarsz vagdosni, így még a proci is vinni fogja. (Persze nem lesz egy "kapkodós" türelemmel kell majd kezelni.) Ha sok effektet akarsz használni, akkor viszont erősebb szintre kell lépni.
A 4130 nem tudom, hogy megéri-e azt a (majdnem dupla) felárat (bár tény, hogy HT miatt a +2 szál elgondolkodtató...)
SSD-ből a 32 GB az nagyon nagyon kevés. én 120-as mellett döntenék. Felrakod a rendszert és a játékokat meg a programokat már máshova rakod? Akkor nincs sok értelme...
A házzal kapcsolatban: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__2..
Inkább válassz valami mást...
Nem jó az alaplapba sem az Intel Pentium G3420, sem az i3-4130!!!
A lap LGA1155 foglalatos (régi, 2. illetve 3. generációs Intel proc.). A processzorok pedig 4. generációsak (LGA1150).
A legegyszerűbb, ha a következő chipszetekkel nézel alaplapot: H81, B85, H87, H97
Balról jobbra: olcsóbb->drágább
Amit írtál, az H61-es!
Hoppá! Valóban nem jó, mert félre írtam. Nem H61M-VG4, hanem H81M-VG4. Ebbe jó mindkettő proci. :D
Kicsit jobban szétnéztem, és ha csak 4 GB-os modult veszek, később mégegyet, akkor 1-3 ezer forint értéket lecsiszolhatok.
Az SSD csak az oprendszernek és a fontosabb programok (Notepad++, UDK, GIMP, valami videó vágó) miatt tettem bele. A többi menne a HDD-re. Jobba elgondolkodva, lehet hogy tényleg nagyobb kéne. 17 ezertől már beszerezhető egy 120 GB-os.
A maximuk keret 150 ezer forint, mivel még nincs munkám, és ez viszonylag hamar megkereshető összeg.(Diákként elég nehéz találni egyáltalán 18 alatt)
Amit a leírásba raktam teljes konfig, az enyhe túlzással 126 ezer Ft-ért beszerezhető. Ez szerintem elég jó ár, ha nulláról akarom elkezdeni. A nagyobb SSD-vel 136 ezer Ft-ra növekszik, és ha a jobbik procit választanám akkor a teljes ár 147 ezer Ft.
Nos, akkor megvan a végleges terv, köszönöm a segítséget mindenkinek!
UI.: Nem, nem akarok Full-HD videókat vágni, maximum HD-Ready (720p) felbontáson. Amúgy, a monitor is csak 1366x768 felbontású. :D
#5: Az az alaplap 21 ezer, míg az én kiszemelt H81M-VG4-esem 11 ezer alatt van. Ha elromlik a videókártya, akkor ott az integrált/proci belső GPU-ja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!