Ha veszek egy AMD A10-7850K processzoros konfigot és az alaplapon nincs integrált vga akkor hogyan lehet belekötni a monitort a processzorba integrált igp-be?
Figyelt kérdés
Nem szeretnék dedikált vga-t venni, elegendő a teljesítménye mert nem játékra használom főként.2014. jún. 29. 20:11
1/9 anonim válasza:
APU-s platformok egyik alaplapi chipsete (és így alaplapja sem) sem tartalmaz alaplapra integrált VGA-t, pont amiatt, mert a processzorban található. Ellenben a processzorba épített vezérlőnek szokott lenni kimenete. Ha nincs (nem tudok ilyen alaplapról, de lehet én vagyok tudatlan), akkor sehogy. Keress az alaplap leírásában HDMI, DVI vagy D-sub netán DisplayPort kifejezéseket - ezek mindegyike kijelző csatoló szabvány.
2/9 A kérdező kommentje:
Fm2+-os alaplapnak tudnia kell nem? Hisz erre vannak tervezve hogy igp-s procik menjenek bele.
2014. jún. 29. 20:19
3/9 anonim válasza:
Igen, meg lennék lepődve, ha nem tudná.
4/9 anonim válasza:
Az AMD A10-7850K nem sima CPU hanem egy APU
Annyi a különbség, hogy nem csak egy sima processzor van a tokozásban hanem egy vga is van belepréselve.
A 7850K tokozása FM2+ -os, tehát venned kell egy FM2+ -os alaplapot.
Azon az alaplapon már lesz kivezetés a monitorodnak.
(Mellékelten megjegyzem , hogy a AMD A10-7850K szerintem nagyon túlárazott termék. Az IPON webáruházban 42.000 Ft-ba kerül. Egy 6800K nem sokkal gyengébb nála (sőt néhol jobb) és csak 34.000 -be kerül. Persze APU-s gépet csak akkor vegyél ha tényleg nem játékra kell)
5/9 A kérdező kommentje:
De a 7850k-ban található gpu az már erősebb mint egy régi hd 4830 igaz? Mer nekem csak akkor kell ha azért már erősebb ennél...a gyengébb apuban lévő gpu nem biztos.
2014. jún. 29. 20:39
6/9 anonim válasza:
A 7850K-ban levő IGP körülbelül egy HD 7730 - HD7750 teljesítményével egyenlő.
Valójában egy icipicivel jobb a HD 4830 teljesítményénél....
7/9 A kérdező kommentje:
Na akkor az lesz, am most ez a legerősebb igp-s amd proci ugye? Ha ilyen veszek, ezzel egy darabig simán el leszek.
2014. jún. 29. 20:54
9/9 A kérdező kommentje:
Nem játékra kell legfőképp, igazából a mostanival is ellennék ha nem szarakodni már a hardver...nekem nem játékra kell leginkább hanem filmnézés meg netezés, van már egy ssd-m is azon lesz a rendszer, szerintem nagyon gyors lesz.
2014. jún. 29. 21:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!