De azért a villanyszámlámnak nem mindegy.50%-al kevesebbet fizetek villanyt mióta minőségi tápot használok és nem melegszik semmi a házban mert a felvett energiának nem füstöli el a felét hő formájában.
2014. jún. 29. 23:32
12/21 anonim válasza:
levis56
Nagyon eltértél az alap mondandódtól, de a kollégának igaza van. Az erős +12V-os teljesítmény nem áll feltétlen egyenes arányosságban a hatásfokkal. Az más kérdés, hogy manapság értelmetlen 80+ szint alá adni.
Az az 50% vagy erősen túlzó egy max 30%-os hatásfok növekedés miatt, vagy azon kívül szinte semmit nem használsz ami áramot fogyaszt?
2014. jún. 30. 08:04
13/21 levis56 válasza:
Csak azt akartam érzékeltetni a hatásfokkal,hogy ha adva van két 400W táp amelyik nagy hatásfokú az erősebb konfigot is elbír mint a mezei és a konnektorból kevesebbet vesz ki mint a noname. A kérdés az volt elbírja a 410 W táp a konfigot, egy FSP 400 APN,vagy Chieftec 400 CTG elbírná de nem ismerem a kérdező táp márkáját így nem tudom eldönteni.
2014. jún. 30. 10:23
14/21 levis56 válasza:
Egyébként mást is használok áramfogyasztásra csak évek óta ugyanazok a gépeket használom,mióta új konfigom van új táppal már beleférek a havi álltalány villany keretbe,a régi géppel ami egy sokkal gyengébb AMD Athlon 14 éves volt mindig jelentősen túlszárnyaltam a havi keretet,pedig a mostaniban külön VGA is van míg a másikban csak alaplapi volt.
2014. jún. 30. 10:33
15/21 anonim válasza:
"adva van két 400W táp amelyik nagy hatásfokú az erősebb konfigot is elbír mint a mezei"
Nem, még most se érted mit akarunk :) A lényeg, hogy attól hogy a hatásfok nagyobb nem feltétlen lesz erősebb. Ott van egy FSP PNF, legjobb esetben is 70%-os hatásfok amit ma már egy HKC is megüt(kimértem egy ups5580-at) mégse egyező az a +12V-os terhelhetőség. Na csak ennyit akartunk volna mondani.
Persze a többivel teljesen egyetértek.
2014. jún. 30. 10:43
16/21 levis56 válasza:
Na akkor tisztázzunk valamit. H azt írtam volna mint sokan mások,hogy egy 400 W márkás táp elbírná akkor most nem szőröznétek velem,viszont ne feledjük a márkás tápok ismérve általában a magas hatásfok a kettő majdnem mindig együtt jár nem beszélve a beépített biztonsági rendszerekkel. Én is tisztában vagyok,hogy a hatásfok nincs egyenes arányban a 12v ág teljesítményével. Én nem tanultam számítástechnikát ezért lehet rosszul adtam elő az érveimet de nálam márka-hatásfok bizonyos szinten együtt jár,a többi csak kritika velem szemben,hasonló mint amikor egyesek helyesírásával foglalkoznak nem a mondanivalójával,sajnos nem vagyok tökéletes mint mások akik csak a kritika kedvéért látogatják az oldalt. Üdv,szép napot!
2014. jún. 30. 11:02
17/21 anonim válasza:
Ebbe a márkás táp elbírjába is bele lehetne kötni .:P
Na jó, nem gonoszkodok tovább
2014. jún. 30. 11:44
18/21 levis56 válasza:
Akkor javaslom ezután kritizáld meg az összes olyan választ ahol a márkás tápot ajánlják az ajtótámasznak titulált olcsó tápok helyett pedig egyforma a teljesítményük,legalábbis névlegesen.
2014. jún. 30. 11:57
19/21 anonim válasza:
Nem kell félreérteni és nem is sértésnek ment.
2014. jún. 30. 12:25
20/21 levis56 válasza:
Nem haragszom egyáltalán,mi legalább megmaradtunk a normális hangnemnél. Sok mindent tanultam itt a fórumon a kérdés-feleletből,sőt majdnem mindent itt tanultam,nem szégyen 4 éve azt sem tudtam hogy kell bekapcsolni a PC-t,mára eljutottam oda nem kell számítástechnikai szervizbe járnom azon kívül,hogy ha valamilyen hardverre,kütyüre van szükségem. Ezért hálás is vagyok nektek válaszolóknak,nélkületek nem értenék semmit a számítógépekről,bármilyen választ is adtok,legyen az kritikus,annak csak hasznát veszem,mert elgondolkodtat az összefüggéseken és a probléma megoldáson.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!