Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri ez a konfiguráció? A...

Megéri ez a konfiguráció? A vidikártya pontos neve az ami ott van?

Figyelt kérdés
[link]
2014. jún. 29. 13:19
1 2
 1/12 halalfalo ***** válasza:

"A legújabb,legmodernebb,nagy gépigényű játékok is problémamentesen futnak nagy felbontás és részletesség mellett."

Egy APU-n?? Hagyjuk már! :)

2014. jún. 29. 13:23
 2/12 anonim ***** válasza:
Nagyon NEM!
2014. jún. 29. 13:31
 3/12 anonim ***** válasza:

"Probléma mentesen futnak" 5-6fps-el igen :)

Nem éri meg 45000-ért.

2014. jún. 29. 13:37
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2014. jún. 29. 13:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Sok a baj ezzel a hirdetéssel.

1:Egyrészt ez nem egy komplett konfiguráció hanem csak egy alaplap és egy APU processzor. El sem indul még, ebbe még kell memória, táp, merevlemez, optikai olvasó, ház.

2:Elkér értük 45.000 Ft-ot használtan, holott újonnan is ennyiért megveheted boltban.

3: Hirdet egy ATI HD8670 2 Gb videokártyát amiből a HD8670 rész igaz, mivel ez van a prociban integrálva, de a második rész : a 2 GB nem igaz, mivel a videomemória méret szabadon állítható a rendszermemória rovására 512MB-2GB között az alaplapon, de csak akkor ha van az alaplapba több mint 2GB memória téve.

Ő viszont nem ad a géphez memóriákat!

"Ha már unod a sok csalódást"

"A legújabb,legmodernebb,nagy gépigényű játékok is problémamentesen futnak nagy felbontás és részletesség mellett."

Ezek mind olyan dumák amikkel el lehet adni egy nem hozzáértőnek kissé használt alkatrészeket.

Tudom miről beszélek (hisz nekem egy AMD A10 5800K-m van) APU gépet ne vegyél játékra. Egy csalódás.

Vegyél egy négymagos olcsó procit (760K) és játékra egy videokártyát 30-35.000 Ft-tól kezdődően. Ez alá ne add mert csak diavetítés lesz a játék.

2014. jún. 29. 13:38
 6/12 anonim ***** válasza:

...és még van pofája a szélhámosokat említeni...

Kérdező: Ez nem konfig, hanem egy lap meg egy proci vicc szintű marketingdumával mocsok drágán.

G.

2014. jún. 29. 13:40
 7/12 anonim ***** válasza:
ezeknek a szájába úgy belelépnék
2014. jún. 29. 13:42
 8/12 A kérdező kommentje:
Kösz még egyszer :)
2014. jún. 29. 19:59
 9/12 anonim válasza:
20%

Üdvözlöm a kedves fórumozókat

Általában nem szoktam válaszolni a hasonló levelekre/vádaskodásokra de most kivételt teszek.(a topic-nyitó felhasználó kedvéért is)

A másik ok,hogy egy nagyon "művelt" felhasználó erről a fórumról volt olyan kedves és írt egy személyeskedő privát üzenetet az OLX-en ....

Mindenesetre ez nem engem minősít.

Vegyük szépen sorba:

1- Valakit idézni és utána odaírni hogy "jó duma" vagy hogy "Egy APU-n?? Hagyjuk már! :)" nem jelent magyarázatot. Meg kellene indokolni észérvekkel (ha vannak...) a leírtakat.

2- Ha a legerősebb négymagos FM2-es AMD proci és a bele integrált H8670 videokártya a "vicc kategóriába tartozik" akkor aki ezt állította valószínűleg a tárgy "szakértője". Érdekes módon a Battlefield 4 tökéletesen fut rajta méghozzá nem alapbeállításokkal hanem AA élsimítással medium beállításokkal. Íme egy link:

https://www.youtube.com/watch?v=CJDmpNPl_bY

Ezzel választ adtam a következő hozzászólóknak:

# 1/8 halalfalo

# 2/8 SoulElter

# 3/8 (Itt megjegyezném hogy nem 5- fps-el megy a BF4 ezen a konfigon)

# 6/8 Geniuseus

A "kedves" # 7/8 számú hozzászóláshoz csak annyit fűznék hogy amikor rendelkezésedre áll kellő mennyiségű spenót és erősnek érzed magad, nagyon szívesen állok rendelkezésedre.

Az #5/8 hozzászóláshoz a válaszom:

1- Igen,ez egy ÚJ alaplap és egy ÚJ oem processzor.Nem is ígértem mást a kedves érdeklődőknek.Természetesen ehhez kell még RAM,táp,HDD,stb. A hirdetésben NEM az szerepel hogy ez egy komplett gép !

2- Nos , ezek ÚJ alkatrészek, kicsit sem használtak ! Igény esetén nagyon szívesen készítek képeket is bármelyik alkatrészről. Soha nem voltak használva! Az alaplapra 3 év garancia van , a procira 1 év ! (garanciajegy,stb)

3- Idézek: "Hirdet egy ATI HD8670 2 Gb videokártyát amiből a HD8670 rész igaz, mivel ez van a prociban integrálva, de a második rész : a 2 GB nem igaz, mivel a videomemória méret szabadon állítható a rendszermemória rovására 512MB-2GB között az alaplapon, de csak akkor ha van az alaplapba több mint 2GB memória téve.

Ő viszont nem ad a géphez memóriákat!"

Kedves fórumozó.Az aki 83%ban helyes válaszokat ad - attól sokkal többet vártam volna. A HD8670-es videokártya az ATI terméke ergo a hivatalos megnevezése: ATI HD8670D. Ebben SEMMILYEN memória nincs hiszen ez csupán egy,a prociba integrált GPU ! Egyértelmű hogy biosból kell hozzárendelni a memóriát ami maximum 2 Gb lehet. Az ár ezt NEM tartalmazza! Igény esetén nagyon szívesen mellékelek 2 - 16 Gb DDR3-1333 vagy DDR3-2400-as RAM-okat.

Csak mellékesen jegyezném meg hogy ezeknél az APU prociknál nagyon fontos a RAM sebessége hiszen egy magasabb órajelű RAM-al sokkal jobban teljesít a prociba integrált GPU.

A hirdetésben nem használok "marketingdumát" . Szerencsére nincs rá szükségem mert, az ebben a topicban leírtakkal/állításokkal ellentétben nem használt alkatrészeket hirdetek és nem pályázok "hozzá nem értő" vásárlókra.

Ismét csak mellékesen jegyzem meg hogy a hirdetésben szereplő konfig nem az extrém teljesítménye miatt érdemel említést hanem azért mert ezért az összegért a felhasználó gyakorlatilag kap egy új alaplapot,egy új négymagos procit és egy,a prociba integrált, középkategóriás videokártyát.A konfig amit ajánlottál (AMD 760K+30-35000 Ft-os VGA+alaplap) kb 65000 Ft-ra jönne ki (RAM,táp,stb nincs benne ebben sem!) - ami ugye nem 45000 Ft ...

Meg kellene érteni hogy ha valaki 1080p FullHD-ban , AAA vagy négyszeres élsimítással és high beállításokkal akar játszani akkor NEM elég 45000 Ft a konfigra ! (de még 65000 Ft sem....) Ez csupán egy alternatíva ami némi kompromisszummal a felbontás és a beállítások terén megfelel a mai játékigényeknek. Az ésszerűség a lényeg ! Át kell gondolni hogy mire akarjuk használni a gépünket és úgy kell megtervezni a PC-re szánt költségvetést.

Persze lehet egy i7 4770k procival + Gigabyte G1 Sniper 5 alaplap + 32 Gb DDR3-3000 Mhz Corsair RAM-kitt + ATI R9 290X + 300 Gb Intel SATA3 SSD + Corsair 1080W táppal kezdeni és akkor senkit nem ér csalódás , minden megy majd "fullban" - de elköltött PC-re bő félmilliót...

Természetesen én nem vagyok olyan szakértője a témának mint itt néhányan és nem értek hozzá hiszen csak 16 éve vagyok rendszergazda.... (vagy rendszergizda , esetleg más poénos szinonimák)

Mivel nem óhajtok tovább vitatkozni senkivel ezért inkább kivánok mindenkinek szép estét és elnézést kérek ha esetleg valamelyik megjegyzésemmel megbántottam valakit.

2014. jún. 30. 15:12
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Szervusz kedves eladó!

Isten ments hogy az üzletedet rontsam, és a személyeskedő privát email-ekről sincs túl jó véleményem.

Viszont ami ebben a fórumban elhangzott válaszként a naiv kérdező kérdésére (akár primitív, akár megindokolt válaszként), annak itt a helye és itt is kell maradjon. Mert az csakis a kérdés felvetőjének, a topic nyitójának szól. Remélem az az illető aki ilyen levelet küldött neked, magára ismer és belátja, nem volt jó ötlet kivinni a témát a fórumról és nem küld részedre több privát levelet. Én sem szeretnék ilyent kapni.

Szóval ez a fórum. Van egy ember (a kérdező) aki szeretne számítógépet vagy alkatrészeket vásárolni. Nagyon sok ember van itt a GYK-n , szinte percenként ilyen kérdések bukkannak fel, hogy: Megéri? Összeállítanátok nekem egy konfigurációt? Mi a véleményetek erről és erről a ....? stb. Órákig jönnek a hozzászólások rájuk.

Egy naiv, gépekhez nem értő vásárlónak pedig bármit el lehet adni. Sokan nem olvasnak teszteket, pedig rengeteget lehet találni a barátunk a Google segítségével. De van aki ha talál is, nem lesz okosabb tőle, vagy még jobban összezavarodik.

Sokan a pénztelenség ,a türelmetlenség, a hozzá nem értés és (bármily meglepő) a tinédzserkor miatt teszik le voksukat a 8-12.000 Ft-os videokártyák mellett úgy, hogy játékra keresnek videokártyát. Az ilyeneket még észérvekkel sem lehet meggyőzni, hogy inkább még gyűjts ugyanennyit hozzá és meglátod jobban jársz.

Jelenleg az alaplapod az APU-val együtt pont annyit ér amennyit kérsz érte. Minél később tudod eladni, annál kevesebbet tudsz kérni érte. De ezzel te is tisztában vagy, ez nem vitás.

Tehát maradva fórumon belül lássuk mi csaphatta ki a biztosítékot a hirdetéseddel kapcsolatban úgy, hogy lehet, hogy egy naiv ember olvasta és szeretne gépet újítani játékra az elkövetkező pár évre.

Nem lenne semmilyen probléma ezzel a kijelentéssel, ha 2010-2011-et írnánk.

De 2014 közepe van. Nemsokára 2015-öt írunk. Ha valaki ma egy konfigurációt vásárol játékra, bármire, elvárja, hogy azért 2-3 évig kiszolgálja a gép. Tehát a jövőre is nézve vásárol új, újszerű alkatrészeket, gépet.

Az emberek nagy többségének ma 2014-ben már 30.000 Ft-os Full HD monitora van ami még egy pár évig elég lesz és amiknek a natív felbontása 1920x1080 pixel.

Ezt hívhatjuk már nagy felbontásnak.

A másik pedig a mai játékokban állítható automatikus paraméterek: Low, Medium, High, Ultra. Szerintem a nagy részletesség a HIGH és az ULTRA beállításokra igaz csak, a LOW és a MEDIUM-ra már nem.

Hírdetésedben te NAGY felbontást és részletességet említesz.

Nem igazán szeretem a Youtube-os videókat, főleg nem a magánszemélyekét. Rengeteg a hamis /Fake videó. Amit küldtél viszont korrektnek tűnik.

Nos amit linkeltél videót abban egy 6800K-t láthatunk 16 GB (2 x 8GB) 2133MHz-es memória mellett.

Az APU órajele fel van húzva 4.1 GHz-ről 4.4 GHz-re. Stimmt.

A videomemória órajele 844 MHz -ről van felhúzva 1044 MHz-re. Stimmt.

De a játékot 1366*768 felbontáson játsszák (szóval nem "nagy felbontás") és MEDIUM beállításokkal kikapcsolt élsimítással (tehát nem nagy részletességgel).

Sajnos nem értem videó és a menürendszer (talán spanyol?) nyelvezetét, de úgy olvastam, hogy 29-35 FPS-t produkált így a gép. Ez kevés. Épp hogy csak a játszhatóság határa. Ezzel a jövőre tervezni nem lehet.

Megnézném ugyanezt a konfigurációt 1920 x 1080 FullHD "nagy" felbontáson és HIGH (nagy részletesség) beállításokkal bekapcsolt élsimítással, hogy muzsikál. Biztos vagyok benne, hogy akadozva futna a játék , nemcsak nagy nyílt tereken, hanem szűk belső térben is.

Ugyanígy jártam tavaly tavasszal az A10 5800K APU -val. Megvettem 2x4 GB 1866 MHz-es RAM társaságában, és a régi játékokat jól vitte 1024 x 768 felbontással a 17-es CRT monitoromon. Még a BF3 is elment Medium-High-on 35-45 FPS-el.

De vettem egy FullHD monitort nyáron amin csak a 1920 x 1080 felbontás az ami nem ronda. Az APU IGP-je viszont ezt a felbontást már nem bírta. Ha pedig nagy nehezen LOW beállításokkal kiharcoltam 30 FPS közeli értéket, akkor a mikrolaggok voltak idegesítőek. Kénytelen voltam venni egy diszkrét HD 7790-es videokártyát és az IGP-t kikapcsolni, mert nem bírtam normálisan játszani. Majd az 5800K-t eladni a (felesleges IGP miatt) és venni egy olcsóbb 750K-t amit 3.8-ra húztam.

Szóval, (megmaradva a saját véleményemnél) egy APU az IGP-jével a megjelenésének napján még játszható szintet produkál gépigényes játékokkal közepes részletességnél és alacsony felbontáson. De rohamosan kevés lesz a játékbeli teljesítményük pont az IGP miatt.

Nem tudjuk , hogy a jövő játékai milyenek lesznek, de amint te is említetted a nagy gépigényű játékoknál mindig is érvényben lesz az árpolitika, "magas élményért fizess is"

65.000 Ft nem elég FullHD-ban magas részletesség mellett. De akkor 45.000 sem elég :) Pláne nem két-három évre.

Szerintem egy APU-s gép irodába, otthonra , filmet nézni, böngészni, HTPC-nek, esetleg régebbi játékokra tökéletes.

De új játékokat játszani rajta, pláne magas részletességgel és felbontáson , ráadásul még pár évre előre tervezve nem állja meg a helyét.

Maradok tisztelettel: Egy hozzászóló

2014. jún. 30. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!