Mire használható még a HDMI?
Természetesen működhet két irányba, sőt ha jól tudom van olyan verzió amin még ethernet is átmehet ...
Viszont kevés eszköz támogatja. Olyasmikre lehet használni, hogy mondjuk a TV távirányítójával használod a lejátszót vagy akár egy HTPC-t, a jelet meg HDMI-n kapja meg az eszköz. Persze ezt a TV-nek is tudnia kell.
A Raspberry Pi mini számítógép pl. támogatta ezt.
HDMI-CEC a neve, de van itt pár más protokol is a leírásban
no, igen. valamiféle ilyesmi rémlik számomra is. konkrétan egy UPC Direct műholdvevőt akarnék rácsatlakoztatni, ami SD minőségben küld Scart-csatlakozón keresztül jelet. gondoltam átalakítót veszek hozzá s boldogság lenne, mert akkor lehetne közvetlen TV-zni vele. természetesen a távirányítás mellékes, ez úgyis a vevő feladata marad. a protokollokkal vagyok zavarban én is, nem tudom, hogy a laptopom pontosan milyen típusú csatlakozóval bír és hogy hogyan is deríthetem ki egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!