Milyen gépet vegyek? A lényeg hogy stabilan lejátsza a Full HD, Blue Rayfilmeket feliratal. Lehetöleg minnél olcsóbat :D
Gépösszerakó
Néhány szempont
Kétmagos processzor
Legalább 2Gb (de inkább 4Gb) ram
Videokártya legalább 512 Mb memoria, HDMI kimenet
előző:
elmondanád, hogy minek 4 giga memória és 512 mb-tal szerelt videókártya? Full HD lejátszásához az a lényeg, hogy a GPU dekódolni tudjon sok formátumot és ha az nem sikerül, akkor legyen elég erős CPU, ami megteszi helyette. Ha Windows 7-et tesz a gépre és 256-512 osztott memóriát ad a videókártyának, akkor is elég a 2 gb, mert filmezés közben úgysem fog egyéb memória-intenzív folyamatokat futtatni.
tessék, itt egy alaplap integrált vkártyával és hozzá memóriával:
itt megtalálod, hogy milyen típusú filmeket tud dekódolni: [link]
Dedicated unified video decoder (UVD 2) for H.264/AVC and VC-1 video formats
Hardware MPEG-1, MPEG-2, and DivX video decode acceleration
Ehhez vagy a legolcsóbb kétmagos Athlon II-t veszed meg (nem ajánlom) vagy a legolcsóbb kétmagos Phenom II-t (ez meg lehet már túlzás..)
Athlon: [link]
Phenom: [link]
Ehhez megveszed a legolcsóbb DDR3 1333MHz 2GB KIT csomagot:
és nem tudom, hogy kell-e hdd, ház, stb..
Ez idáig ~50.000Ft (az olcsóbb procival), de fapados megoldás, az olcsóság volt a lényeg. Lehet menni ez alá is, de nem javaslom..
Videókártyából nem lehet integrált, az simán belehalhat mondjuk az 1080p-s FullHD-ba.. ami nekem volt régen hd2400xt-m az egy atomrakéta volt az integráltakhoz képest, de mégis belenyögött ha mellette megpróbáltam mást csinálni, ha meg mp4-be volt ráadásul akkor is feküdt.
Szerintem kell bele 1-2 giga RAM minimum, egy valamilyen kétmagos ATHLON X2, meg mondjuk emellé vehet egy HD4650-est, mert 10k alatt marhaság videókártyát venni, ez meg 13 alatt megvan, és még simán el is visz ilyen COD-okat, meg a többi ilyen nem gépzabáló játékot.
Intel GMA4500MHD
Neked laptopod van, igaz, milyen a felbontása?
A fullHD felbontása 1920X1080, a laptopod valószinüleg WXGA, így natív felbontásban fullHD-t megjeleníteni nem is képes.
Sajnos full hd monitorom nincs, de kipróbáltam 1680x1050-en, analóg csatlakozással. Az analóg csatlakozás fontos, mert ilyen felbontást már kezel normálisan (nem olyan éles a kép, mint DVI esetén, stb..).
A fentiek ismeretében nem érzem bizonyítottnak, de mintha valami tényleg nem stimmelt volna az 1080p-vel. Ehhez vegyük hozzá, hogy kemény 32MB dedikált memóriával és eléggé béna GPU-val rendelkező kártya ez, úgyhogy az integrált 4200 fényévekkel jobb lehet. Ha a kérdezőnek van pénze egy olcsóbb alaplapra + a fent említett 4650-re, akkor azzal biztosabb a siker, viszont az általam ajánlott ~50k helyett ~60-nál tartunk. És valami olyan fórumon kéne ezt megkérdezni, ahol a HTPC témában otthon vannak.
Na röpködnek ám itt a tévhitek meg téveszmék, leszámítva pár igazat szóló hozzáértőt.
Full HD 1920*1080 as felbontás. Ez A Full HD.
szeretik még az 1280*720-at is HD-nek nevezni de azt már csak 720p jelöléssel.
NEM összekeverendő!
Full HD-hoz kell egy Full HD monitor. 22"-tól felfelé.
HDMI csatis VGA kártya. Ami sajna csak a középkategóriában alap, az alatt extraként van amire rárakják pedig ha filmezni akarsz nem kell csúcs kártya.
mondjuk egy 30 e Ft-os ATi 4650 bőven elég ha van HDMI-je.
Vagy nVidia 9600 bár tartok tőle a GT200-as széria előtt nem nagyon voltak HDMI-vel ellátva, akkor pedig egy GT260.
RAM-ból 2 giga még elég de a több jobb 3-4 giga egy kétmagos proci lehetőleg 2,6 2,8 GHz körül ha szakadásmentesen akarod futtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!