Miért fontos HDD-knél az rpm? Nem az a lényeg, hogy hány Mb/s a sebességük?
Tulajdonképpen mindegy,de a sebesség meg függ a fordulatszámtól is.
Jobban átgondolva igazából lényegtelen adat.....
"hány Mb/s a sebességük?"
És az szerinted, józan paraszti ésszel átgondolva, nem függ a tányér forgási sebességétől? Na meg az elérési idő se mindegy, főleg kis file-oknál.
18:13!
hogy jön ide az elérési idő? kérdeztem?
csak azt írtam, hogy mbps helyett gyakran az rpm érdekli az embereket, pedig ahogy a harmadik írta, a felhasználók szempontjából lényegtelen. szerintem egyébként a lassabban forgó tovább kitart, tehát talán még előny is, ha kevesebb az rpm
Tovább kitart? Mitől tartana tovább? Ugyanazt a mozgást végzi el, csak lassabban. Van 7200 rpm-es tíz éves winyóm, és semmi baja. Ilyen élettartammal nem panaszkodom. De veghyed akkor az 5400-ast, használd egészséggel.
"hogy jön ide az elérési idő? kérdeztem? "
Ilyen mentalitással inkább ne kérdezz semmit, mert látom neked hiába írja az ember, te okosabb vagy, de akkor nem világos, minek írtad ki a kérdést. Az elérési idő amúgy igencsak fontos paraméter, de ha neked nem számít, hajrá.
fontos az elérési idő, ezzel egyet értek, de semmi köze a témához.
én azt írtam, hogy az mbps helyett az rpm-et nézik. olyat nem írtam, hogy fölösleges figyelembe venni az elérési időt, csak azt, hogy az rpm fölösleges szempont, mivel önmagában nem jelent semmit (csak azt, hogy 120-at pördül másodpercenként).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!