Mit kell figyelnem gépösszeszerelésnél?
szeretnék összerakni egy számítógépet, de nem akarok hülyeséget csinálni
mit kell figyelnem alaplapnál, ramnál, videókártyánál, processzornál a csatlakozók megegyezésén kívül? mert hallottam vmit h ha valami nem egyezik vagy nincs elég úgymond "támogatása" akkor nem fog legalább 95%-n futni a gép
trollok, okoskodók kíméljenek :)
köszi előre a válaszokat :)
Akkor én már nem is írok :
Első szempont a megfelelő alaplap hiszen erre épül fel minden ,második szempont a megbízható tápegység ,hiszen nem akarunk pirítóst a gépünkből
Egymással kompatibilis alkatrészeket kell venni,
pl. AMD-s alaplapba soha se fogod berakni a Intel procit.vagy fordítva.De AMD és Intel-en belül se mindegy hogy milyen a foglalata.
Kell egy jó alaplap
Asrock h97 pro4-et ajánlom
ebbe belemegy minden lga1150 processzor(és még a következő generáció is)
Videókártyát bármit lehet bele tenni
RAM DDR3
legfontosabb a táp, fsp raider 550W -ot ajánlom.
Ha valami nem egyezik, akkor 0%-on fog futni a gép, nem működik. Ha valamihez nincs támogatás, akkor az elavult, ahelyett érdemesebb új eszközt beszerezni.
Első körben célszerű meghatározni, hogy mire akarod használni a gépet és hogy mennyit szánsz rá.
Utána ennek függvényében kell arányosan CPU-t, VGA-t, RAM-ot választani. Alaplapnál figyelembe kell venni, hogy amit nyújt azt valóban ki fogod-e használni valamikor is, vagy csak jól mutat a leírásban, hogy ezt is tudja.
Tápon nem szabad spórolni.
Tárhely: kell-e az SSD nyújtotta plusz tempó v. sem? HDD-ből mindnél nagyobbat.
és inkább játékra használnám, magyarán egy gyengébb gamerpct raknék össze
mert eddig olyat néztem ki, hogy nvidia gt640 2gb video kárty
intel i3 2120 proci 3,3 ghz
2db kingston 2gb ram 1,6 ghz
csak alaplapot nem vágom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!