AMD vagy Intel?
Szeretnek venni egy PC-t de nemtudom hogy melyik part valasszam ezek kozul az ar szinte ugyanaz de en gamingre szeretnem hasznalni a gepet programozni,programokat hasznalni es hosszutavra szeretnem tervezni:
1. Intel core i5 3470+Asus gtx 650ti 1gb 128 bit(DirectCU2)
2. Amd FX-6300+msi r9 270x,2 GB,256-bit (Twin Frozr)
Amugy meg azt hozzatennem,hogy a procihoz AM3+ socketes alaplap megy amibe nincsen csak PCi express2.0 es a vidikartya pedig menne 3.0-an is...
i3-4150+R9-270x
Ezzel a későbbiekben fejleszthetsz i5-re platformcsere nélkül és megmarad az erősebb videokártya. Az FX-6300 és i3 között pedig gyakorlatilag csak nüansznyi a különbség (5%-on belül vannak egymáshoz).
2. valaszadonak:kb 210.000 ft-ert (benne van a monitor,eger,billentyuzet,cooler,paszta)am minden mas kivan valasztva es eddig inteles voltam de tegnap mutatta haverom ezt a part ami ugyanannyiba jonne.
3.valaszadonak:az i3 nem tul gyenge gamingre foleg a kozeljovoben kijonnek ujabb es ujabb jatekok sztem gyengus lesz ultra-n vinni mindent nameg sztem intel procihoz amd kartya nm a tokeletes.
"Az i3-ak játékban még a 8 magos AMD-kat is elveregetik."
Elveregetik. A legerősebb i3 (4360) esetén tényleg van jópár olyan játék ahol megelőzi a leggyengébb 8 magos fx-et (8100). De könyörgöm, ha 210ezer ft-ja van a konfigra, akkor miért venne i3-at, ha vehet helyette i5-öt is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!